Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilka vistelsetider gäller på förskolan vid föräldraledighet?

Vi har ny fått tillökning i familjen och vi har idag ett barn på förskola och skola.
Först undrar vi när 25 timmars regeln börja gälla för vårat förskolebarn?
Hittar bara info om att man ska ändra tider i Unikum efter 14dagar från nya barnets födsel. Har då för mig att dom nya tiderna börjar gälla efter 1 månad från barnets födsel med tanke på att man inte kan ändra tider i 2veckors perioder.

Och andra frågan är vilka tider gäller för vårat skolbarn för fritids?

Kommentarer

 • Hej Kristofer och grattis till tillökningen.

  För förskolebarnet börjar det nya schemat gälla 14 dagar efter tillskottets ankomst. Är det en kommunal förskola är vistelsetiderna 👉 måndag till torsdag 08:30 -14:45

  Ha en dialog med personalen på förskolan så löser det sig säkert. Be dem kolla om det inte går att ändra i två veckors perioder. Det borde vara möjligt eftersom man alltid ska kunna ändra sitt schema två veckor innan nya behovet.

  Skolbarnet får vara på fritids på eftermiddagar fram till klockan 15:00 med ledighet på loven. Regelverket är att de vanliga tiderna får behållas månaden ut.

  Läs gärna även våra andra inlägg om förskola och vistelsetider 👇

  Rätt till förskola och fritids när en förälder är föräldraledig

  Får ett barn gå heltid på förskolan då en förälder är sjukskriven eller har graviditetspenning?


  Önskar er en fin dag!


  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Jag hittade detta inlägg samt mycket värdefull information här: https://kontakt.huddinge.se/org/huddingekommun/d/25-timmar-for-alla-barn/
  Jag undrar hur kommunen får reda på det nya barnets födelsedatum? Vi har beräknat förlossningsdatum den 15 mars 2023, ska vi själva anmäla när barnet fötts, eller sker det per automatik till kommunen?
  Undrar också om det är ordinarie förskoleschema som gäller de första 14 dagarna efter barnets födsel, eller förväntas förskolebarnet vara ledigt och hemma från förskolan?
  Stort tack för svar!
  Vänliga hälsningar,
  Micaela
 • Hej Micaela och tack för att du frågar oss.

  Du behöver inte meddela oss när det nya barnet föds eller fötts utan vi får varje vecka information om alla familjehändelser från Skatteverket.

  Precis som du skriver behåller det äldre barnet sin ordinarie tid i 14 dagar och går sedan ner till 25 timmar och är förskolan kommunal är tiderna måndag- torsdag klockan 8,30- 14,45.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter
 • Stort tack för snabbt och tydligt svar!

  ​Vänliga hälsningar,
  Micaela  • Hej igen!

  Nu när förskolan frågat om semesterplanering, undrar jag om det är något särskilt som gäller på sommaren för barn som vanligtvis går 25 timmar? Eller kan man fortsätta med samma upplägg, d.v.s. måndag-torsdag kl. 8.30-14.45, så länge man inte har semester?

  Stort tack för svar!

  Vänliga hälsningar,
  Micaela
 • Hej Michaela !

  Tack för din fråga.

  Grunderbjudandet innebär att alla barn vars föräldrar inte förvärvsarbetar eller studerar erbjuds delta i förskolans eller den pedagogiska omsorgens verksamhet 25 timmar per helgfri vecka oavsett årstid.

  Precis som du också nämnde i ditt inlägg är grundschemat i de kommunala verksamheterna: måndag-torsdag klockan 8.30-14:45.

  Ha en fortsatt fin dag !


  Med vänlig hälsning,
  AnnaCarin Servicecenter
 • Stort tack, AnnaCarin, för snabb återkoppling!

  Trevlig helg!

  Mvh,
  Micaela

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.