Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur går de med utbyggnaden av Vidja etapp 2 nu efter sommaren?

Hej!

Jag undrar hur det går med utbyggnaden av etapp 2a, 2b och 2c i Vidja.
Nu är de september och senaste informationen från er är ifrån maj. Jag skulle uppskatta att uppdaterar oftare då denna utbyggnad berör mig som boende i Vidja.

(Jag har läst det andra trådarna. Tyvärr ingen uppdatering)

Mvh Eric

Kommentarer

 • Hej Eric,
  Tack för din fråga. Det är bra att du frågar efter uppdatering då Utbyggnad av Vidja etapp 2 började handla om andra saker än utbyggnaden.

  Den preliminära tidsplanen för utbyggnaden av Vidja etapp 2 är 2021-2024 för Etapp 2A samt 2023-2027 för Etapp 2B-C (Etapp B och C har slagits ihop).

  • Nu pågår projektering, det vill säga utredningar och förberedelser inför utbyggnaden, av gatorna pågår i alla tre etapperna (A-C).
  • Byggnationen av gator, vatten och avlopp kommer att påbörjas i etapp 2A först. Entreprenaden beräknas starta under 2021. Både gator, vatten och avlopp beräknas vara utbyggt och klart under 2024.
  • Projekteringen av gator, vatten och avlopp för etapp B-C beräknas preliminärt vara klart 2022. Då kan en entreprenör preliminärt vara på plats i etapp B-C år 2023. Både gator och vatten och avlopp beräknas vara utbyggt och klart under 2027.
  Mer information om Vidja etapp 2 hittar du på Vidja etapp 2 - omvandling av fritidshusområde.

  Önskar dig en trevlig dag!

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej!

  Det där är absolut ingen ny information. Jag vill veta hur det går med arbetet och de är några förseningar. Detta får ni gärna undersöka då ni skriver

  "Byggnationen av gator, vatten och avlopp kommer att påbörjas i etapp 2A först. Entreprenaden beräknas starta under 2021"

  Vad jag ser i Vidja har det inte hänt någonting.

 • Även jag undrar kring ovanstående.
  Mvh Frida
 • Hej Eric och Frida,

  Vi ber om ursäkt för sen återkoppling.
  Projektledaren informerar om dagsläget.
  • Etapp 2A är ute på upphandling och vi ser att vi har en kontrakterad entreprenör på plats under Januari-Februari 2022 om allt går som det ska nu.
  • Etapp 2BC arbetar man fortfarande med projekteringsarbeten och man planerar för en upphandling av denna etapp form. Q4 2022 som det ser ut i dagsläget.
  • Vi arbetar i dagsläget med att ta fram ett nytt informationsbrev som ska ge boende lite mer information om läget.
  Önskar er en fin höstvecka.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej

  Tack för info. Detta gäller alltså för både vatten/avlopp och gatorna

  Med vänlig hälsning,Eric
 • Hej igen Eric,

  Det stämmer, både vatten och avlopp samt gator drivs i samma entreprenad.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej
  Jag undrar vad som händer med det vitet (20 milj) som Huddinge kommun skulle tvingas betala om inte vatten och avlopp var klart till 2025 i Vidja? Enligt info här skriver ni nu att det dröjer till 2027 innan det är klart. Min uppfattning av domslutet var att det inte gick att överklaga.
  Mvh
  Susanne
 • Hej Susanne och välkommen till frågeforumet!

  Mark- och miljööverdomstolen ändrade Länsstyrelsens beslut i fråga om tidpunkt för fullgörandet av vattentjänster så att de senast ska tillgodoses för området Vidja etapp 2 den 31 december 2027. Så kommunen har till och med år 2027 på sig att bygga området med vattentjänster, vilket följer den tidsplan som vi nu har tagit fram. Det är först om utbyggnaden av vattentjänster försenas till efter den 31 december 2027 som kommunen riskerar att behöva utbetala vitet.

  Med vänliga hälsningar
  Susanne Servicecenter
 • Hej!
  Jag har en fråga som knyteran till Erics fråga om er tidplan.
  I er information på hemsidan angående etapp 2A står det att den ska pågå till 2024. I det förfrågningsunderlag till entreprenörerna som skickat ut står det en entreprenadtid på 48 månader efter kontraktsingering enligt mina uppgifter.
  När tänker ni gå ut med att etapp 2A troligen är klar under 2026?
 • Hej och tack för din fråga!

  Jag ställde den vidare till mark- och exploateringssektionen som svarar att tidsplanen ska uppdateras. Etapp A ska pågå till 2025. Upphandlingen är igång och man planerar att en entreprenör ska vara utsedd och på plats till årsskiftet.


  Vänliga hälsningar • Hej!

  Är kontrakt påskrivet för etapp 2 och när påbörjas entreprenaden?
  Tidigare lämnad info i tråden:
  • Etapp 2A är ute på upphandling och vi ser att vi har en kontrakterad entreprenör på plats under Januari-Februari 2022 om allt går som det ska nu.
  Mvh Frida

 • Hej och tack för din fråga!

  Mark- och exploateringssektionen meddelar att en entreprenör är upphandlad och att det blir NYAB som svarar för utbyggnationen i etapp 2A. Preliminär byggstart är mitten av januari.

  De planerar att skicka ut ett informationsbrev till boende med mer information precis efter årsskiftet.

  Jag önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År.

  Vänliga hälsningar


 • Hej!
  Har hört att Helmerdalsvägens avlopp ska leds med mot orlången och sedan pumpas därifrån, men pumpstationen ingår inte i etapp 2a. Betyder det att Helmerdalsvägen inte kommer få vatten och avlopp i första etappen? Är det så så känns det ni lurat oss när ni säger att Helmerdalsvägen tillhör etapp 2a som ska vara klar 2025. När kommer Helmerdalsvägen få koppla in sig på det kommunala ledningsnätet?

 • Hej Oskar!

  Tack för ditt inlägg.

  Jag har ställt din fråga till Mark- och exploateringssektionen och återkommer så fort jag har fått ett svar på den.

  Önskar dig en fin dag och en God Jul!

  Med vänlig hälsning,
  Josefine Servicecenter
 • Hej Josefin! Hur går de med svar ifrån Mark-exploatering

  Med vänlig hälsning, Einar
 • Det har gått ganska många dar utan svar på Oskars fråga.
 • Hej Oscar, Einar och Mats!

  Jag ber om ursäkt att frågan inte fått något svar men nu har jag ställt frågan på nytt och jag lovar att svar kommer. Det har varit en blandning av storhelger, sjukdomar och mänsklig faktor som gjort att frågan inte fått svar.

  Tack för ert tålamod!

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Tack. Vet du när dem drar igång och börjar gräva för etapp 2A? Är slutet av januari.


 • Hej igen alla,

  Nu har jag fått svar att schaktningsarbeten planeras komma igång nu under kvartal 1 2022. Kommunen har ett inbokat informationsmöte 9:e februari dit man bjudit in fastighetsägare i området som under detta möte kommer få mer svar på sina frågor funderingar.

  Tack för ert tålamod!

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Hej!
  Har ännu inte fått någon återkoppling ang pumpstationen på Helmerdalsvägen!
  Kan tycka att er svar borde finnas 3 månader senare.
  Oskar
 • Hej och tack för din fråga.

  Som jag skrivit var det ett öppet informationsmöte den 9 februari för alla intressenter. Ingår fastigheten i etapp 2 A blir det kommunalt vatten. Ingår den inte blir det i ett senare skede. Det är beroende av på var på Helmerdalsvägen man bor som avgör till vilken etapp man tillhör eftersom den är lite av en gräns.

  Har du inte fått information från mark- och exploatering om kostnader och liknande tillhör du förmodligen inte etapp A. Kontaktpersoner hittar du på projektets hemsida.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.