Till senaste kommentaren

Ska bilarna stanna vid gångpassagerna vid busshållsplatserna vid Kvarnbergsplan?

Hej, jag blev glad när jag såg att man ser över trafiksäkerheten vid gångpassagerna vid kvarnbergsplans busshållsplatser (framför ICA Kvarnen) . Det är jättebra men jag har tyvärr sett att det också medför att bilarna tränger sig förbi bussarna och då är ju risken ännu större att någon kan bli påkörd (pga av ännu mindre synfält). Jag antar att syftet är att endast en bill i taget ska kunna köra in i rondellerna eller har jag fel.
Jag stod och tittade när en buss stannade och det var minst 5-6 bilar som trängde sig förbi. Är tanken att bilarna ska vänta tills bussen kört ut eller är det någon annan idé som jag har missat. Tacksam för svar.
Göran Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Göran och välkommen till vårt frågeforum.

  Tack för att du delar med dig av dina iakttagelser. Jag har varit i kontakt med trafiksektionen och en trafikplanerare svarar att tanken är att bilarna fortfarande ska kunna köra förbi, dock med lägre hastighet (då de måste svänga). Det vill säga att bilförarna måste vara mer försiktiga nu. Vi vill, där det går, undvika övergångsställen och passager över dubbelfiliga körfält.

  Vi ska utvärdera denna lösning efter ett tag så får vi bedöma om det har blivit bättre eller sämre.

  Läs mer om gångpassagerna vid Kvarnbergsplan i ett annat inlägg.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Hej, tack  för svaret. Gällande det andra inlägget, det var jag som också skrivit det. Mvh Göran
  Göran

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.