Till senaste kommentaren

Varför får jag sms om min inkomst ?

Hej !
Jag undrar varför ni skickar SMS och mejl till mig? Varför måste lämna in alla dessa uppgifter till förskolan? Ibland vill ni också ha arbetsgivarintyg.
Tacksam för svar

Hälsningar
Torbjörn

Kommentarer

 • Hej Torbjörn,
  Tack för din fråga som många fler än du undrar över.

  Vår erfarenhet visar att många glömmer bort att meddela sin nya inkomst när de har fått nytt arbete, blivit arbetslösa eller något annat som påverkar inkomsten. Därför väljer vi att 1-2 gånger om året påminna alla vårdnadshavare om att meddela oss eventuella förändringar. Det behövs aktuella uppgifter för att vi ska kunna ta ut rätt avgift för en förskoleplats.

  En gång om året jämförs hushållets deklarerade inkomst (från Skatteverket) med de uppgifter som hushållet meddelat oss, så kallad inkomstkontroll. Detta gör vi för att ingen ska betala för mycket eller för lite för förskoleplatsen. De som visar sig ha betalt för mycket får då pengar återbetalda medan de som betalat för lite får betala in det som fattas i efterhand.

  Du loggar in med ditt mobila bank-ID eller e-legitimation i e-tjänsten som du hittar på www.huddinge.se under e-tjänster och blanketter och välj utbildning och barnomsorg, sedan förskola och vidare:
  • Lägga in och ändra schema (om du ändrar från heltid till 15 timmar), inkomstuppgift, kontaktuppgifter för förskola och familjedaghem
  Där klickar du sedan på ditt namn eller på den person i hushållet som får fakturan och lägger in inkomstuppgifterna. Man kan bara ändra inkomst från och med nästföljande månad, alltså om du ändar i februari ändrar du från och med mars.

  Regelverket för förskolans verksamhet hittar du i Huddinge kommuns författningssamling.

  Hoppas detta var svar på dina frågor annars är du välkommen att kontakta oss igen.

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.