Spår efter vilket djur?

Hej, bifogar foto på ett tassavtryck som jag ställer mig lite frågande till; betydligt större än en "vanlig" katt och liknar inget som jag får fram när jag söker på spår/tassavtryck.
Spåret finns på min tomt (Trångsund) och kom till natten mellan lördag och söndag nu i helgen, i söndags morse var det -14 grader, och igår måndag när jag tog fotot var det -11 så det är inte ett spår som smält och blivit större. Det är drygt 6 cm långt. Fanns ytterligare några avtryck men inte lika tydliga, sen har djuret uppenbarligen gått i hjulspåren på uppfarten.

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Tack för ditt roliga inlägg och din fina bild.

  Bilden på spåret är från en helt vanlig liten katt. Bilden visar 2 tassar i varann och det kan tolkas som ett tassavtryck.Tassavtrycket är därför inte 6 cm utan endast cirka 3,5 cm. Hade tassavtrycket varit från ett lodjur hade avtrycket varit betydligt större än 6 cm.

  Så ingenting att oroa sig för denna gång.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • En fråga om klövspår.
  Det finns klövspår här i snön på villatomten. Det finns även rapporter om vildsvin här på trakten. Men spåren verkar "försiktiga", alltså djuret sätter bakfoten i nästan samma spårstämpel där framfoten just har varit. Så det blir bara ett klövspår efter två ben. Jag tänker på att det kan vara rådjur som går så "försiktigt" i snön. Jag tänker mig att vildsvin går mera "klumpigt" och ostrukturerat och skulle ge fler spårstämplar? Och vuxna vildsvin borde väl ha större klövar än ett rådjur? Spårstämpeln är ca 5 - 6 x 3 - 4 cm.
  Rådjur kan jag gärna tillåta att gå här på vintern, men vildsvin vill jag absolut inte ha här på nätterna.
  Jag bor inte i Huddinge, men det hör väl inte till saken?
 • Hej Anders,
  Vad roligt att vi fick in ytterligare en spårfråga till forumet och du är varmt välkommen även om du inte bor i Huddinge.

  Det är precis som du själv gissar ett rådjur som varit i på besök. Hoppas du slipper besök av vildsvin i framtiden.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Hittade dessa spår i snön på tomten. Ingen katt går så utan dessa går i rak linje och är cirka 7 till 9 cm. Vad kan detta vara?

 • Hej Maj-Britt,
  Vad trevligt att du inkom med bilder på ytterligare spår av djur till forumet. Denna gång är det räven som raskat över isen eller runt i snön på din tomt.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.