När börjar årets sandsopning?

När börjar sopningen av vägarna i och omkring huddinge centrum?
Tord Nilsson

Kommentarer

 • Hej Tord!

  Tack för ditt inlägg och välkommen till forumet ❄️

  Sandsopningen börjar troligtvis i slutet av mars eller i början av april. Vår gatuavdelning kommer göra bedömningen om när arbetet startar upp utifrån vädret. Risken för att det kommer mer snö eller kyla ska inte finnas och marken behöver vara upptinad när sandupptagningen i kommunen drar igång.

  Önskar dig trevlig fortsättning på dagen !


  Med vänlig hälsning,
  AnnaCarin Servicecenter
 • Hej Huddinge Kommun!
  Är det verkligen inte läge att överväga att starta tidigare? Det är ju direkt tokigt som det är nu. På många gator blir det ju en rejäl dimma av partiklar och sanddamm som virvlar upp i luften efter varje bil. Smutsar ju ner allt runt omkring och att andas in måste vara rejält onyttigt för hälsan. En almanacka är ju bara svart tryck på vitt papper, verkligheten finns utanför fönstret! Tror väldigt många av kommunens invånare skulle uppskatta om sandsopningen startade tidigare! Mvh Thomas
  Thomas
 • Hej Thomas!

  Tack för att du kontaktar oss och delar med dig av dina erfarenheter av läget på gatorna.

  Jag har skickat din fråga vidare som en synpunkt till vår gatuavdelning och fick nyss information av dem om att starten för sandsopningen nu planeras redan till veckan som kommer👍 Enligt den senaste bedömningen av läget och vädret blir den nya planerade startdagen för årets sandupptagning måndag vecka 12.

  Ha en fortsatt trevlig eftermiddag 🌸


  Med vänliga hälsningar,
  AnnaCarin Servicecenter
 • Bra, ju tidigare desto bättre! 👍
  Thomas
 • Ska sandsopningen anses klar i Fullersta?
  Isf ligger det massa sand/grus kvar på gator och
  trottoarerna.
  Christina Sundberg
 • Hej Christina!

  Tack för att du kontaktar oss och välkommen till forumet🌸

  Sandsopningen ska vara klar till i maj, vecka 20. Vi sandsopar först gång- och cykelvägar i kommunens centrumområden, sedan tar vi bostadsområden. Parallellt sandsopas torg, trappor, parkeringar och ytor vid stationer. Vi har tyvärr inte ett specifikt körschema, men totalt är det 16 kommundelar i Huddinge som sandsopas där varje kommundel tar cirka 3 till 5 veckor att sopa beroende på sandmängd i varje område.

  Enligt avtal ska det ta sex veckor att sandsopa alla kommunens gator, i år har vi väldigt mycket mer sand ute på gatorna att ta upp så vi räknar med att det tar åtta veckor att sandsopa hela kommunen, vilket betyder att sandsopningen preliminärt kommer vara klar måndag vecka 20.

  Här på huddinge.se kan du läsa mer om årets sandsopning.


  Önskar dig en fortsatt trevlig dag 🌞


  Med vänliga hälsningar,
  AnnaCarin Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.