Till senaste kommentaren

Kan barn i grundskolan få gratis SL-kort ?


Hej!
Får barn i grundskolan gratis SL-kort om de har längre än 5 kilometer till skolan?
Tack på förhand
Mvh
Carin
Carin

Kommentarer


 • Hej Carin !

  Tack för din fråga.

  Det stämmer, barn som går i högstadiet och har 5 kilometer eller längre kan ha rätt till skolskjuts eller möjlighet att få ett gratis SL-kort. Elever i förskoleklass och lågstadiet kan ha rätt till det redan om avståndet överstiger 2 kilometer. Avståndet som krävs beror på elevens ålder.

  Rätten till gratis SL-kort kan också bero på om skolan som eleven går i är ett eget val av skola. Om en elev har gjort ett eget val och skolvägen blir längre än till den skola som kommunen har anvisat har eleven inte rätt till skolskjuts. Med anvisad skola menas då den skola som kommunen skulle ha placerat eleven i om eleven inte gjort ett eget val.

  En annan faktor som kan spela roll vid ansökan är om eleven går på fritids. Om eleven går på fritids både på morgonen innan skolan börjar och på eftermiddagen efter skoldagens slut har man inte rätt till gratis skolskjuts. Elever kan bara få skolskjuts till och från grundskolans undervisning och inte till fritidshemmet.

  Här på vår webbplats kan du ansöka om skolskjuts. Du kan även läsa mer om vilka avstånd som gäller för olika årskurser och ta del av reglerna när det gäller gratis resor till skolan.

  Önskar dig en fortsatt fin dag !


  Med vänliga hälsningar,
  AnnaCarin Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.