Till senaste kommentaren

Vad gäller vid rök från pizzabilar ?

På Gamla Södertäljevägen 169 i Segeltorp, står det numera ofta flera pizza bilar som bolmar ut mycket rök.
Röken är inte trevlig att få in i bostaden och det luktar mycket.
Krävs det tillstånd, eller är det bara parkera några pizzabilar som i detta fall och bolma ut rök?
JÄR

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga och ursäkta att svaret har dröjt.

  Nedan svar fick jag från miljötillsynsavdelningen:

  "Eftersom det är en privat fastighet så krävs inte ett tillstånd från kommunen för att pizzabilarna får stå parkerade där. Däremot omfattas eldningen av kraven i miljöbalken, och dessa krav innefattar bland annat att den som eldar ska göra det med sådan hänsyn att störning inte uppkommer för omgivningen. Det finns även krav på att man ska ha tillräcklig kunskap om hur man eldar på bästa sätt och även använda bästa möjliga teknik. Det finns en väldigt bra broschyr från Naturvårdsverket hur man eldar på bästa sätt: https://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/978-91-620-8392-2.pdf.

  Vi brukar alltid rekommendera att först föra en dialog med fastighetsägaren och informera att du upplever eldningen som en störning. I vissa fall kan problemet lösas redan vid en första kontakt.

  Om det inte skulle hjälpa så kan du lämna in ett klagomål till oss, det gör du enklast via vår e-tjänst: Klagomål om brister i boendemiljön, offentlig lokal eller hygienisk lokal (huddinge.se). Då startar vi ett ärende och kontaktar den som eldar som får redogöra för hur man eldar, hur ved förvaras mm.

  Om vår utredning visar att det finns brister och att eldningen medför olägenheter för människors hälsa så kan vi ställa krav på den som eldar. Om klagomålet bedöms vara befogat tas avgift ut för handläggningen av ärendet av den som orsakat störningen. För närvarande är avgiften 1 511 kr per timme."


  Ha en fortsatt fin dag!
  Jonah Servicecenter
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.