Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad är kostnad för simhall för skolelever?

Hej!
Min son går på skogskällan. Nu fick vi precis mail från rektor om att eleverna inte kommer få åka och simma. Med undantag av dem som inte upp år målen simkunnighet i idrottsundervisningen. Rektor skrev att det har blivit tre ggr så dyrt med inträde nu! Stämmer det och av vilken anledning.
Mvh
Eva Forselius

Kommentarer

 • Hej Eva,

  Tack för din fråga i Huddinge kommuns frågeforum.

  Vår Kultur- och fritidsförvaltning (KUF) har svarat följande på din fråga:

  "KUF har idag har ett annat sätt att debitera barn- och utbildningsförvaltningen (BUF) för skolsim och skolbad. Kostnaden är densamma, den fördelas bara olika mellan förvaltningarna.

  Kultur- och fritidsnämnden tog i november beslut om att faktureringen och kostnaderna ska behandlas på ett annat sätt från och med 1 januari 2019. Anledningen till detta är att efterfrågan på simundervisning och skolbad är stor i kommunen. När vi gjorde en genomgång för hur vi nyttjar våra simbassänger och simlärare har frågan aktualiserats med anledning av att alla skolor som önskar simundervisning inte fick plats.

  Historiskt sett har skolorna ibland bokat in två till tre elever på en lektionstimme. Huddingehallen har exempelvis kapacitet att ta emot betydligt fler elever per lektionstimme.

  Tidigare har KUF debiterat BUF per elev à 15 kr. Detta har nu ändrats och istället debiterar vi per lektionstimme à 500 kr, med ett maxantal på 20 elever.

  Vid bokningar då skolorna själva står för simundervisningen debiterar KUF à 200 kr per lektionstimme och då ingår inte personal från KUF i undervisningen.

  Intensionen med beslutet var att effektivare nyttjande av de resurser som vi har och det är mycket olyckligt att några skolor väljer att prioritera bort besök i simhallen."

  Ha en trevlig dag!
  Med vänliga hälsningar

  Henrik Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.