Till senaste kommentaren

Kan vi ansöka om skola även om vi inte hunnit flytta till Huddinge ?

Hej, Vi ska flytta till Glömsta den första april och ska ansöka om ny skola till våra barn. Kan vi söka skola redan nu? Vi har tänkt om våra barn eventuellt kunde gå kvar i sin nuvarande skola i Tullinge och börja till hösten i Huddinge? Skulle det fungera?

hälsningar
Lotta

Kommentarer

 • Hej Lotta och välkommen till Huddinge kommun!

  Du är välkommen att söka skola i vår e-tjänst "Ansökan om skolplacering för dig som är nyinflyttad" redan nu. I fritextfältet meddelar du vart ni flyttar och när.

  Det går bra att eleverna går kvar i sin gamla skola, skolåret eller terminen ut men hör med rektorn på skolan i Tullinge om det är någon blankett ni ska fylla i till exempel. De måste även acceptera den ekonomiska ersättning, grund- och tilläggsbelopp, som Huddinge betalar.

  Om ditt barn ska gå kvar på sin nuvarande skola behöver du meddela Huddinge kommun detta genom att skicka e-post till: placeringbuf@huddinge.se. Du behöver även meddela om ditt barn kommer att gå kvar på sitt nuvarande fritids samt skicka in en inkomstblankett, som jag bifogar, till oss så att avgiften blir rätt. Observera att skolbarnomsorgsavgiften betalas till Huddinge från det datum ni flyttat hit.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.