Till senaste kommentaren

Hur många dagar får skolan ha stängt under ett läsår ?

Hej kommunen!
Jag undrar hur många dagar en skola får ha helt stängt, dvs även fritids, pga planeringsdagar eller studiedagar för personalen? Jag har hört antalet fyra dagar under ett läsår.

Vänliga hälsningar
Erica

Kommentarer

 • Hej Erica,

  Välkommen till vårt frågeforum!

  Antalet studiedagar får vara 5 per läsår enligt Skolförordningen (2011:185). Du kan läsa om detta i 3 kap. 2§. Ett läsår är till exempel höstterminen 2019 och vårterminen 2020 och det är samma regler för de kommunala som för de privata (fristående) skolorna.

  Hur ledigheten ser ut i grundskolan kan du läsa på vår hemsida. Klämdagarna är också lediga dagar och de varierar år från år. Utöver de dagar som står på vår hemsida har varje skola alltså stängt högst fem dagar för planering men det får du information om från den skola dina barn går i.

  Fritidsverksamheten frågar alltid om behov av omsorg finns vid planerings- och studiedagarna för de kan inte stänga om det finns behov av omsorg. Däremot kan de samordna sin verksamhet med närliggande skolor. Även fritidspedagoger och medarbetare på skolbarnomsorgen eller fritids behöver tid för arbetsplanering.

  Biträdande verksamhetschefen säger att ansvaret för detta ligger på respektive skola, rektorn, som också kan svara på ytterligare frågor.

  Önskar dig en trevlig kväll.

  Med vänlig hälsning,

  Huddinge servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.