Till senaste kommentaren

Hur länge kan mitt barn ha semester från förskolan utan att förlora sin plats ?

Hej!
Min dotter går på förskola i Flemingsberg men vi är nu tvungna att resa utomlands den första veckan av augusti på grund av några familjeproblem. Vi kommer tillbaka i slutet av oktober. Ville bara fråga om vi behöver säga upp förskoleplatsen eller om min dotter får semester till och med slutet av oktober?

Kommentarer

 • Hej Roberto,

  Tack för din fråga och jag beklagar att ni har fått familjeproblem.

  När man har en placering på förskola går det maximalt att vara borta sammanhängande i två månader utan att platsen sägs upp. Avgiften ska betalas även om platsen inte används under de två månaderna.

  Eftersom du har behov av ytterligare semestertid kan du mejla placeringbuf@huddinge.se eller kontakta oss per telefonnummer 08-535 36000 under telefontiderna: måndagar kl 13:00 -14:00, tisdagar och torsdagar kl 10:00-11:00.

  Det görs en bedömning från fall till fall.

  Jag önskar dig en fortsatt trevlig sommar.


  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
  (Uppdaterad )
 • Hej, gäller detta även om man betalar under hela tiden? Och hur får kommunen i så fall reda på att man är borta?
 • Hej Emma och tack för ditt inlägg!

  Det stämmer, förskoleplatsen betalas alltid, även om barnet är sjukt eller bortrest. Gränsen för frånvaron går vid två månaders frånvaro. Förskolan skriver upp när barnen är på plats och inte, därmed går det att se hur länge barnet har varit borta. Om ni har behov av ytterligare semestertid så kan du (såsom i svaret ovan) mejla till handläggarna för placering på förskola och skola, där de gör en bedömning.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Inger Servicecenter
 • Hej

  Följer upp denna tråd. Gäller regeln en gång per barn under hela förskoletiden, per läsår, per termin eller kalenderår?

  Hälsningar,

  Emma
 • Hej Emma!
  Tack för din fråga!

  Det finns inga fasta bestämmelser för hur ofta eller hur många gånger ett barn får vara borta från förskolan en längre period utan att riskera att bli av med sin plats. Om man undrar hur flera längre frånvaroperioder kan påverka barnets placering är det nog bäst att prata direkt med den aktuella förskolan!

  Ha en underbar sommar! 

  Soliga hälsningar ☀️
  Klara Servicecenter
 • Hejsan, Följer återigen upp denna tråd. Jag har för mig att jag läst någonstans att man eventuellt inte behöver betala förskoleavgiften om man ex. är ledig 1 månad. Attt man kan söka extra för att inte betala under den månaden man är ledig mitt i terminen. Kan det stämma?
  Tack
  Lina
 • Hej Lina !

  Tack för din fråga.

  Om barnet har en plats på förskola/fritids så betalar du avgift en gång i månaden för platsen, det fungerar ungefär på samma sätt som hyra för en lägenhet.

  Det du har hört om kanske handlar om den avgiftsfria period som kan bli möjlig det året som ett barn går från förskola till förskoleklass? För att kunna nyttja möjligheten till en avgiftsfri period ska i så fall uppehållet mellan barnets sista dag på förskolan och den första dagen i fritidsverksamheten vara längre än tre månader. Om du önskar ett uppehåll på tre månader ska du säga upp platsen i förskolan genom att skicka in uppsägningsblanketten senast en månad innan ditt barns sista dag på förskolan.

  Läs gärna vårt tidigare inlägg för mer information om avgiftsfri period 👇

  Varför ska jag betala för fritids och förskola under sommaren?


  Ha en fortsatt fin måndag ❄️


  Med vänliga hälsningar,
  AnnaCarin Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.