Varför ska jag betala för fritids och förskola under sommaren?

Just nu får vi många frågor om fritids och hur det fungerar med placering och fakturor under sommaren mellan förskola och grundskola. Därför har vi summerat informationen här!

Varför måste jag betala för barnomsorg när mitt barn inte är där?
Om ens barn har en plats på förskola/fritid så betalar man en avgift en gång i månaden, 12 månader om året, det fungerar ungefär som en hyra för platsen på samma sätt som för en lägenhet. Det betyder att trots att ditt barn inte faktiskt är på förskolan eller fritids under sommaren, så måste man ändå betala under de månaderna för att behålla platsen efter sommarlovet. Ett barns förskoleplacering går automatiskt över till en fritidsplacering den 1/8.

Så hur gör jag om jag inte vill betala på sommaren?
Om man inte vill betala för fritids under sommaren måste uppehållet vara minst 3 månader plus uppsägningstiden, som är en månad. Så det betyder att uppsägningen måste komma in senast första april om du vill ansöka om att få fritidsplats igen från och med augusti. Men om man ansöker om ny fritidsplats innan uppsägningstiden är över så avbryts uppsägningen, så se till att det gått minst en månad sedan uppsägningen innan ni skickar en ny ansökan. Då blir barnets barnomsorgsplats uppsagd för maj, juni och juli och inga fakturor skickas ut för den tiden.

Finns det fler frågor finns vi här för att svara på dem!
Klara Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.