Till senaste kommentaren

Hur ansöker vi om fritids när vi är på väg att flytta till Huddinge?

Hej!
Vi kommer flytta till Huddinge kommun i slutet av april i år. Så sökte om vi kan ställa oss i kö till skola till vår dotter redan nu, och det verkar ju gå.
Däremot är vår plan att hon ska få gå kvar hela vårterminen i sin nuvarande skola. Är det okej att göra så? Är det något vi behöver ansöka om?
Undrar då också hur vi gör med fritids för sommaren, blir det i den gamla skolan och kommunen eller blir det i Huddinge

mvh
Maggi
Maggi Sörlin

Kommentarer

 • Hej Maggi!

  Tack för ditt inlägg och välkommen till forumet ❄️

  Vad kul att höra att ni är på väg att flytta till Huddinge, och toppen att ni redan hade hittat informationen som gäller ansökan om skolplats inför höstterminen 2024 👍

  Det ni behöver göra om ni vill ansöka om att behålla skolplatsen vårterminen ut, är att kontakta den nuvarande skolan och säga att ni vill att er dotter ska gå kvar där resten av denna termin. Det är dem som beslutar om ditt barn får gå kvar trots att ni flyttar till Huddinge i slutet av april.

  Om ni får möjlighet att behålla den gamla skolplatsen hela terminen kommer ni även kunna kunna ha kvar fritidsplatsen på den gamla skolan till och med den 30 juni. Därefter är det Huddinge kommun som ansvarar för att erbjuda fritidsplats. Ni kan ansöka om fritids i Huddinge kommun när ni fått en skolplacering och vet vilken skola ert barn ska gå på. Ni kan då även kontakta rektor på den aktuella skolan för mer information om ni önskar fritids efter 1 juli.

  Ifall ni istället vill att er dotter ska gå kvar på sitt gamla fritids till och med höstterminsstarten, brukar även detta gå att lösa om den tidigare hemkommunen godkänner det. Det är den gamla kommunen som ni då kan kontakta och som sedan fattar beslut. Om de ger sitt godkännande har de möjlighet att få ersättning för platsen av Huddinge kommun.

  Mer information om fritids, avgifter och ansökan hittar du här på vår webbplats.


  Jag hoppas det gav svar på dina frågor och önskar dig en trevlig kväll!


  Med vänlig hälsning,
  AnnaCarin Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.