Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför finns det inga hundrastgårdar i Segeltorp ?

Hej kommunen!

Några frågor så här i början på det nya året 😀

1) Varför finns det inga hundrastgårdar eller hundrastområden i Segeltorp? I närliggande Fruängen finns en hundrastgård och två hundrastområden. I Herrängen finns ett hundrastområde (Herrängsskogen) samt ett hundrastområde i Långsjö (Långsjöbranten). I Sätra finns en jättestor hundrastgård samt flera hundrastområden. Tack och lov bor jag förhållandevis nära ovannämnda områden i Stockholms stad men det är mycket märkligt att man som hundägare behöver förlita sig till faciliteter i Stockholms stad för att hunden ska ha någonstans att springa lös. Hur kan Stockholms stad erbjuda så många möjligheter för hundar att springa lös i ovannämnda stadsdelar medan Huddinge erbjuder Segeltorpshundarna noll och intet? Vad jag förstår finns det en hundrastgård vid Huddinge centrum och en i Flemingsberg men det är inte rimligt att man som Segeltorpsbo förväntas åka ända dit.

2) Vad hände med de utlovade farthindren på G:a Södertäljevägen som skulle byggas i höjd med övergångsstället vid Tallåsvägen? Upprepade hastighetsmätningar har vad jag förstår visat att alltför många kör för fort på 30-sträckan utanför förskolan Höjden (en pojke har till och med blivit påkörd där). Ett arbete med att bygga busskuddar i anslutning till ovannämnda övergångsställe påbörjades men fullföljdes aldrig. Varför det? Kommer det byggas farthinder för att få ner hastigheten utanför förskolan? Om inte, vad är då skälet till detta?


Kommentarer

 • Hej Lasse och tack för dina frågor.

  1. Som svar på frågorna är att det är politiska beslut i Huddinge och säkert så även i Stockholm men det får du kontakta dem om.  I plan för samhällsbyggnad 2022 beslutades om att utreda och anlägga fyra platser för hundrastgårdar i Huddinge:   
   • Hundrastgård Nytorps mosse – färdigbyggd 2022
   • Hundrastgård mellersta Huddinge – lokaliseringsutredning pågår
   • Hundrastgård Flemingsbergs gård – detaljutredning gällande plats nära koloniområdet
   • Hundrastgård nordvästra Huddinge – lokaliseringsutredning pågår
  2. Åtgärden på G:a Södertäljevägen finns med i förslag till åtgärder för år 2023, men det finns inget slutgiltigt besked att ge än. Detta eftersom åtgärderna ska godkännas av olika remissinstanser och styrgrupp under våren.

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.