Till senaste kommentaren

Kan det bli busslinje till Högmora?

Hej,
Vi är kanske påväg att köpa ett hus i Högmora och har sökt information ang busslinje i området då det endast finns buss 742 vid ågestavägen och mäklare samt tidigare info sagt att de kommer komma? Jag har idag ringt er men frågan är fortfarande under utredning och ett beslut skulle lämnas i höst. Jag undrar därför om de nu finns något beslut taget?
Mvh
Christian

Kommentarer

 • Hej Christian,

  Jag har varit i kontakt med trafik- och landskapssektionen som meddelar att de i dagsläget inte har något svar att ge. De kommer jobba med frågan under hösten.

  Här kan du läsa bakgrundsinformation rörande frågan.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Hej,
  Har det kommit något nytt i frågan om busslinje genom Högmora?

  Vi är nu väldigt många familjer och fler blir det nu när förskolan öppnar, som behöver en busslinje för att få vardagen att fungera smidigare. Vi säkert snart lika många hushåll som i Myrängen, som nu ju har en busslinje.

  Man borde starta en namninsamling i samarbete med er på Huddinge kommun så får dom se hur många vi egentligen är!

  Antonia
  Antonia Stålros
 • Hej Antonia,

  Trafik- och landsskapsavdelningen har fortfarande inte någon information att ge rörande busslinjen i Högmora. Jag kommer uppdatera tråden så snart jag vet mer.

  Alla synpunkter kan man med fördel mejla direkt till trafik@huddinge.se. Jag har meddelat dem ditt förslag gällande en namninsamling.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Hej
  Jag skrev till trafikkontoret i 13/4 men har ännu ej fått något svar. Utdrag från mitt mail.

  Det är många nu som börjar undra vart bussen i högmora som sagts varit planerad har tagit vägen.

  Den 18/10 kommer även förskolan med så vitt jag vet 160 platser att öpnna. Nu finns det ingen vettig förbindelse dådet är minst 12 minuters promenad till närmsta busshållplats. Jag tror det blir ytterst svårt att attrahera arbetskraft dit i förlängningen då det kommer bli långa pendlingstider om man ej tar bilen dit. Dock vore det väl att föredra att vi har kollektiv trafik som ej belastar vår närmiljö i mindre utsträckning än alla bilpendlare. 

  Jag vet att de även från SLs sida kollas hur många som tar bussen nere vid ågestavägen från högmora, denna blir såklart missvisande då många idag väljer bort bussen pga långa promenader till bussen samt antalet avgångar.

  Skulle en namninsamling underlätta för att prioritera denna fråga högre?


  Fredrik
 • Hej Fredrik,

  Tack för att du hör av dig om busslinjen.

  Jag har kollat med trafikavdelningen och de har ditt mejl under bevakning.

  Jag vet inte om namninsamlingar prioriterar ärendet högre men vill ni försöka med namnlistor så är det bra om ni skickar till politikerna, trafikavdelningen samt till Region Stockholm och slutligen är det Regionens beslut.

  Jag återkopplar om jag får veta något nytt i ärendet.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.