Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hög tid att bygga "idrottsstad" söder om Stockholm

Flera andra städer i landet har fantastiska "idrottscentra" med byggnader för en rad olika idrotter/sporter inom ett och samma område. Uppsala är ett utmärkt exempel. Ny enorm idrottshall (titta på den byggnaden - Huddinge kommun!!!) intill en fotbollsplan, flera tidigare idrottshallar, simhall och t.o.m ett Sporthotell, -allt inom gångavstånd.
Helsingborg är också på väg att koncentrera ett flertal stora hallar med korta avstånd mellan dem. 
   Skulle önska något liknande Sportcenter söder om stan. Utmärkt att bygga för olika idrotter inom ett koncentrat område!  /Pia

Kommentarer

 • Jag håller med fullständigt men dream on, Pia! Huddinge kommun planerar ju, fortfarande, på att bygga en ny simhall...vilket decennium som helst.

  Västerås har samma upplägg med koncentrerade jättehallar även dom. Jag förstår inte hur dessa städer har råd med dessa enorma komplex med hallar med enorma läktare medan Huddingeborna till största delen får hålla tillgodo med att sitta på bänkar i skolors gymnastikhallar!
 • Ja Johan, Västerås har en hel gata med sporthall efter sporthall. Även Östersund har renoverat sin stora idrotthall och i en och samma byggnad finns nu 5 (6??) hallar under samma tak.
  Sorgligt att Huddinge (eller andra kommuner på södra sidan) lägger så litet värde på idrotten. I Huddinge hallen har det regnat in sedan flera år (läckande tak) och temperaturen i B-hallen är snarlik med utomhustemperaturen, -oberoende av årstid...
    Däremot vill Kommunen ju chockhöja avgifter för seniorverksamhet för Klubbarna. Detta gör att fr a mindre idrottsklubbar funderar på att lägga ner verksamheten för vuxna, -enormt tråkigt då ungarna behöver ha äldre att "bolla" mot och ledas av. Ingen idrottsverksamhet skulle fungera utan föräldrars/vuxnas ideella arbete, -trist det ska kosta skjortan när vi själva vill träna.     Nej, satsning på "storkomplex" där alla kan utöva sina sporter till rimlig kostnad! Där man kan ha utbyte idrotter emellan och där det skulle finnas helt andra möjligheter att ordna tävlingar i lite större skala. Men visst..."dream on".... lär vi få fortsätta göra...
 • Hej Pia och Johan,

  Tack för inlägget och era kommentarer!

  Angående idrottscentrum eller liknande stor idrottsanläggning
  Verksamhetschefen för idrott och anläggning på kultur- och fritidsförvaltningen (KUF) svarar att det utifrån ett driftperspektiv är effektivt att bygga stora komplex. Studier visar å andra sidan att närhetsprincipen är viktig för att få barn och ungdomar att idrotta. Av det skälet vill Huddinge kommun ha en spridning av anläggningar i hela kommunen. Huddinge är stort till ytan vilket innebär att många i invånare inte skulle ha gångavstånd till en jätteanläggning av det här slaget.

  När det gäller IFU Arena i Uppsala var det ett föreningsinitiativ där 17 föreningar gick ihop för att bygga arenan.

  Om nya idrottsanläggningar och taxor
  Verksamhetschefen informerar även om att:
  • det under 2019 kommer att öppnas en fullstor idrottshall med tillhörande sjuspelsplan (konstgräs) för fotboll i Glömsta. 
  • Huddinge kommun arbetar för att en ny simhall ska bli verklighet. I foruminlägget Ny simhall i Huddinge önskas kommer min kollega publicera information när nyheter finns.
  • den aktuella taxan för seniorverksamhet i Huddinge kommun infördes i juli 2017 och vi har inte någon information om den planerade höjningen som nämns i inlägget. Huddinge kommuns taxor för vuxenidrott utmärker sig inte särskilt i jämförelse med länets övriga kommuner.
  Huddingeförslag
  Till sist vill jag även informera om möjligheten för Huddingebor att lämna in ett Huddingeförslag. Förslag som samlar ihop 100 eller fler röster på 90 dagar lämnas över till nämnd eller förvaltning för beslut eller ställningstagande.

  Med vänliga hälsningar,
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.