Till senaste kommentaren

Hur kan jag få hjälp med budgetrådgivning och skuldsanering?

Hej!
Hur kommer jag i kontakt med budgetrådgivare eller annan person som jobbar med skuldsanering? Jag har hört att det finns en i kommunen och jag behöver hjälp med detta snarast.


Kommentarer

 • Hej Jonas,
  Tack för din fråga och det är riktigt att vi har budget- och skuldrådgivare i kommunen.

  Det finns två sätt att få kontakt.
  • Ringa på telefonnummer 08-535 317 61
   Telefontider:
   Måndag-torsdag kl. 10.00-11.00
  • Kontakta per e-post budgetskuld@huddinge.se .

  Det här kan du få hjälp med:
  • göra en budget för att få en överblick av dina inkomster och utgifter
  • beräkna om du kan betala dina skulder inom avtalad tid
  • kartlägga dina skulder
  • diskutera möjliga lösningar och utvägar för att komma till rätta med din situation
  • förhandla med dem du har skulder till
  • få hjälp med ansökan om skuldsanering
  Välkommen att kontakta oss för tidsbokning!

  Med vänlig hälsning,

  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )
 • Hur lång tid tar det ungefär från det att ärendet aktualiseras hos er tills att ansökan om skuldsanering lämnas till Kronofogademyndigheten?
 • Hej Yvonne och tack för din fråga!

  Hur lång tid det tar beror på hur situationen ser ut för den som tar kontakt. Alla ärenden är olika och därför är det svårt att säga exakt vilken tid det tar från det att kontakt tas tills ansökan om skuldsanering skickas in till kronofogden.

  Det beror även på hur högt tryck det är på kommunens budget- och skuldrådgivning. Just nu får man i regel en tid för nybesök inom 1-2 veckor. Efter det tar det oftast 1-2 månader att kartlägga skulderna, beroende på om personen har full koll på sina skulder eller om det till antalet är många eller få skulder.

  När kartläggningen av skulderna är klar fyller budget- och skuldrådgivaren tillsammans med den rådsökande i ansökan om skuldsanering och skickar in den till kronofogden. Sen handläggs ärendet hos kronofogden som tar beslut om skuldsaneringen ska beviljas eller inte. Här kan du se hur lång handläggningstiden är hos kronofogden just nu.

  Vänliga hälsningar,

 • Hej, jag vill fråga er om jag och min man söka skuldsanering. Man man jobbar heltid men jag jober deltid .kan min man söka själv skuldsanering ävenom jag har också skuld men jag hörde om man inte jobber heltid man få inte söka om skuldsanering. Snälla kan ni jälpa oss och svara vad vi dka göra tack så mycket.
 • Hej B y och välkommen till tråden!

  Ansökan om skuldsanering görs hos Kronofogden och det går att ansöka om skuldsanering även om man arbetar deltid. Det är inte ett krav att man har ett heltidsjobb för att få skuldsanering.

  Däremot behöver man ha gjort det man kan för att få så bra inkomst som möjligt. Om man inte arbetar heltid behöver man ha en bra anledningar till att man inte gör det. Oftast krävs det att man har ansökt om annan ersättning (till exempel a-kassa eller sjukpenning) för att täcka upp för den tid som man inte jobbar och för att maximera sin inkomst.

  Huvudkraven för att en person ska kunna få skuldsanering är att personen inte ska kunna betala av sina skulder själv på många år samtidigt som det ska vara skäligt (rimligt) att man får skuldsanering utifrån personliga och ekonomiska förhållanden. Det betyder att Kronofogden bland annat tittar på hur och när skulderna uppkommit, vilken typ av skulder det är och om man har gjort det man kan för att betala sina skulder på egen hand. En skuldsanering är alltid personlig och omfattar alla skulder man har. Om både du och din man tänkt ansöka om skuldsanering behöver ni göra varsin ansökan.

  Kronofogdens hemsida kan ni läsa mer om vad det betyder att få skuldsanering. Budget- och skuldrådgivningen hos oss i kommunen ger stöd med ansökan om skuldsanering, både innan och under ansökningsprocessen.

  Hos oss kan ni också få hjälp med att göra budget och få andra råd för att hitta en hållbar och långsiktig lösning till era ekonomiska problem.

  Du når oss på mejl budgetskuld@huddinge.se eller tel. 08-535 317 61, måndag - torsdag kl. 10-11.

  Önskar dig lycka till och du är välkommen att höra av dig till oss.

  Med vänlig hälsning,

  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.