Till senaste kommentaren

Hur tar jag del av bygglovsritningar?

Hej,

Har använt mig av er ritningstjänst. Ska det gå att hämta ut ritningar ur den tjänsten eller måste de beställas via en kontaktperson eller hur ska jag gå tillväga för att få ut ritningar på befintligt hus?

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Fanny,

  Tack för att du skriver till oss här.

  För att ta del av arkiverade handlingar kan du alltid se dessa genom e-tjänsten du nämner. Ritningarna som finns där går att spara genom att klicka på nedladdningspilen längst ner på sidan.

  Klicka här för att söka arkiverade bygglovsritningar 

  Hittar du inte de handlingar du efterfrågar i det digitala arkivet, som till exempel beslut, kan du använda dig av e-tjänsten för att begära ut dessa handlingar. Denna e-tjänst använder du dig också av ifall du vill begära ut handlingar i ett pågående bygglovsärende.

  Ett tips är att ändra webbläsare om du misslyckas med att skriva ut handlingar från e-tjänsten.

  Ha en fortsatt bra dag!


  Vänligen,
  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )
 • Behöver ritning av vatten och avlopp i en lägenhet på Sjödalsvägen xx Huddinge
  Är det något ni har i arkiv eller kan det hämtas hos er på plats
 • Hej Birgitta,

  Det finns många ritningar i arkivet (länk till tjänsten ovan) så om du hittar något som kan vara av intresse är du välkommen att skriva ut den hos oss. Ser att du bor i en bostadsrättsförening och de bör annars ha ritningar på vatten och avlopp. Det är fastighetsägarens skyldighet att spara ritningar över vatten- och avloppsledningar.

  Du kan även använda dig av Ledningskollen. De har flera olika tjänster du kan använda för att beställa ut ritningar över ledningar på din tomt. 

  Om du söker något som inte finns i arkivet är du alltid välkommen att skicka ett mail till oss på servicecenter@huddinge.se där du tydligt beskriver vilka handlingar du vill ha. 

  Behöver du skriva ut något är du välkommen till oss på Servicecenter. Vi har öppet måndag - torsdag 10-17 och på fredagar 10-15.

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.