Till senaste kommentaren

Fritidsplats blanketten Intyg om arbete/studier

Inför skolstart har vi fått hem ett par blanketter vi funderar runt.
Bl.a. blanketten Intyg om arbete/studier: https://www.huddinge.se/globalassets/huddinge.se/_gemensamma/blanketter/buf/grundskola/buf-grsk-0009_intyg_arbete_studier.pdf

Var ligger rimligheten i att belasta alla arbetsgivare med att signa under de tider man jobbar (bara i vår lilla skola böjar det ca 60 barn i förskoleklass = 120 arbetsgivare/studiesäten som blir berörda)?
Räcker det inte med att man som vuxen människa själv intygar detta? OM någon skulle ange fel arbetstider gissar jag att det går att justera i efterhand.

Vad händer om vi anser att det är ett onödigt dokument och väljer att inte fylla i det?

Vi har heller inte fått hem en lapp om själva ansökan till fritidshem, den som finns på er hemsida. Ska den fyllas i nu eller får vi den vid skolstart?Kommentarer

 • Hej Christina,

  tack för din fråga!

  När det gäller fritidsverksamheten för barn som går i förskoleklass upp till tredje klass så krävs det ett intyg om arbete/studier underskrivet av arbetsgivaren. Från fjärde klass tar den öppna fritidsverksamheten över och då behövs inte intyget längre.

  När ni gör en skolansökan så finns det en del där du väljer om du vill att ditt barn ska ha fritids, men det går också bra att fylla i en ansökan efteråt och skicka den till barnets skola, blanketten finner du här.

  Trevlig sommar!


  Med vänlig hälsning,
  Inger Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.