Får foodtrucken stå på gatan ?

Vad finns det för regler för foodtrucks var de tex får stå och hur kan jag veta om de har tillstånd? Måste de visa upp det på fordonet tex vid förfrågan eller hur har kommunen tillsyn över det? Brukar stå en pizza foodtruck tex på Myrängsvägen minst 1 gång i veckan

Kommentarer

 • Hej Peter,

  Tack för din fråga,

  Om man ska parkera på en kommunägd gata eller parkering med en food truck behöver man ett nyttoparkeringstillstånd.
  Vill man däremot ställa upp en food truck på till exempel ett torg eller i en park behöver man ha andra tillstånd, exempelvis från polisen. Läs mer om tillstånd att använda offentlig plats.

  Ett nyttoparkeringstillstånd ger rätten att parkera med en food truck på gatumark och parkeringar som ägs av kommunen. Tillståndet gäller alla dagar mellan klockan 06.00 och 24.00 i Huddinge kommun. Det gäller för en tillfällig uppställning på Huddinge kommuns mark. Med tillståndet får man stå parkerad på en plats i max fyra timmar för att sälja måltider.

  Nyttoparkeringstillståndet gäller inte på privatägd mark. Det är den som är verksamhetsutövare som är skyldig att ta reda på vem som äger marken och sedan söka tillstånd hos fastighetsägaren.
  På offentliga platser, till exempel vissa torg och i parker, där måste man ha tillstånd från polisen för att bedriva tillfällig försäljning. I Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Huddinge kommun (paragraf 14) kan du läsa mer om vad som gäller.

  Vid ytterligare frågor kan du kontakta trafik@huddinge.se för mer information.

  Vänliga hälsningar,
  Jonah Servicecenter
 • Frågan gällde även om själva tillståndet för att laga och sälja mat?
 • Hej Peter!

  Förutom parkeringstillståndet, ska det även finnas ett bevis som visar att du är registrerad som livsmedelsverksamhet. Registreringen behöver då inte enbart vara Huddinge Kommun som utfärdat, det kan även utfärdas av andra kommuner. Regeln säger att man ska registrera sig i sin hemkommun.

  Då får du stå på platsen och även servera mat om du har dessa intyg.

  Vänliga hälsningar,
  Jonah Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.