Flytt inom kommunen - byta skola

Hej,
Om ett år flyttar vi inom kommunen. I dagsläget har vi drygt en km till den skola våra barn går i, medan vi kommer få över fyra km till samma skola om ett år. Då kommer vi ha tre barn i skolan; ett i förskoleklass, ett i åk1 och ett i mellanstadiet. Mellanstadiebarnet kommer bara ha två år kvar på den aktuella skolan och kommer därefter gå privat skola.

Från vår nya adress är det dock 1,9km till närmsta skola, Glömstaskolan.
Hur ser möjligheterna ut för vår del? Vi har hört att det är ”omöjligt” att byta skola inom kommunen.
Medveten om att syskonförtur inte längre finns, men självklart önskar även vi en så smidig vardag som möjligt…

Mvh

Kommentarer

 • Hej och varmt välkommen till Huddinge kommun!

  Barn och utbildningsförvaltningen (BUF) genomför inte byten under terminen om man vill byta från kommunal skola till en annan kommunal skola, utan BUF har tre olika bytesperioder de går igenom bytesansökningarna och försöker i den mån det går att byta skola för elever. Byten sker inför höst- och vårterminen och till efter höstlovet. Undantaget är när familjer flyttar inom kommunen och får långt till den skolan barnen går på.

  Ni får gärna ansöka om skolbyte till de skolor ni vill att barnen ska gå på, så får BUF ta ställning till hur det ser ut just då. I ansökan är det viktigt att ni skriver att ni ska flytta, skriv med adress och aktuellt flyttdatum.

  Vi kan tyvärr inte säga hur det blir bäst att göra eller hur ”ni ligger till” gällande era önskemål utan en ansökan att ta ställning till.

  Skickar med länken för skolbyte

  Önskar dig en trevlig dag,

  Med vänliga hälsningar
  Jonah Servicecenter
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.