Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Finns planer på fler laddplatser i Trångsund/Skogås ?

Hej, hur ser planerna ut för fler laddplatser för elbilar vid tex centrum i Huddinge, mer specifikt Trångsund/Skogås? Kommunerna runt omkring ligger många år före Huddinge när det kommer till allmänna laddplatser. Det är hög tid att ta efter för att möta den stigande efterfrågan.

Kommentarer

 • Hej Amanda och tack för din fråga.

  Gällande frågan kan jag meddela att Huddinge kommun för tillfället håller på med ett projekt där alla kommunala infartsparkeringar ska rustas upp med fler laddplatser för att möta den stigande efterfrågan på elladdning.

  Med vänliga hälsningar,
  Susanne Servicecenter
 • Hej Susanne, tack för svar. När ska detta projekt vara klart och var kan man läsa om vilka planer och datum som projektet har kommit fram till?
 • Hej igen,

  Tyvärr har vi inte fått upp någon info på hemsidan än men vi ska försöka lägga upp något framöver.

  Vi avser att erbjuda laddstolpar vid kommunens samtliga infartsparkeringar med genomförande under hösten 2023. Dock utreder vi fortfarande hur många platser och hur det ska gå till.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Hej, har ni någon uppdatering kring detta? Mvh//Christoffer
 • Hej igen,

  Arbetet med att se över möjligheten att införa fler laddplatser på kommunens infartsparkeringar pågår fortfarande. I dagsläget vet vi inte när laddstolparna kan vara på plats men så fort vi har mer information att ge kommer vi lägga ut den på vår webbplats.


  Med vänlig hälsning
  AnnaCarin Servicecenter
 • Nu bygger vi på Husf ut med flera laddplatser i Kommunen se länkt till vår hemsida.

  https://www.husf.se/for-hyresgaster/vanliga-fragor/elbil/

  Vi uppdaterar med fler när dessa är i drift.

  Tomas
  Huddinge Samhällsfastigheter AB
  Tomas Holmsten
 • Hej, för Trångsund, ett förslag är att införa snabbladdning 150Kw vid centrum, samt långsammare destinationsladdare (11Kw) vid torget. Sen ser jag en stor potential i att installera laddare vid förskolornas parkering. Just nu står dessa mer eller mindre alltid tomma under dagarna. vore perfekt att kunna ladda där på dagarna samt kunna ställa bilen för laddning/parkering under kvällen. Detta skulle uppskattas mycket av mig som boende i kommunen, samt skapa en mer attraktiv ladd situation.
  Christoffer
 • Hej Christoffer !

  Tack för ditt inlägg och dina förslag👍

  Jag har skickat ditt inlägg vidare till vår trafikavdelning och du kan gärna återkomma till oss med en kontaktuppgift om du önskar svar från dem.

  Ha en trevlig kväll 🍂


  Med vänlig hälsning,
  AnnaCarin Servicecenter
 • Hej,
  När det gäller centrumparkeringar så hänvisar jag till Huge men för skolor, förskolor och äldreboenden samt idrottsplatser så jobbar vi med att installera laddboxar (11Kw) och vi utför detta enligt där det finns 20 p-platser eller fler så installerar vi minst 1st laddstolpe med två uttag. Skogås och Trångsund står på tur och vi beräknas vara klara under 2024.

  Se mer under https://www.husf.se/for-hyresgaster/vanliga-fragor/elbil/
  Tomas Holmsten
 • Hej Anna Carin och Tomas

  Tack för era snabba svar, är parkeringen vid Förskolan Tornet (Tornslingan 36) med i planen? Om inte så vore det önskvärt, det skulle täcka ett behov för många boende som bor längs med Tornslingan vägen, ser fram emot framtidens laddningsmöjligheter i kommunen 😀

  Mvh//Christoffer Vuolo Junros
  Christoffer
 • Hej,
  Jag sitter inte med planen för (vilka adresser som vi ska montera laddstationer på) men som jag skrev tidigare så där det finns 20 p-platser eller fler och vi äger marken så kommer vi att montera laddstation på dessa.

  Tomas Holmsten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.