Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur ser det ut med andningsskydd i händelse av kris ?

Hur ser det ut med andningsskydd för civilbefolkningen i händelse av kris i Huddinge? Jag har fått för mig att det är kommunen som ansvarar för den civila beredskapen nu för tiden. Det blev så någon gång på 90-talet och då fanns beredskapslager. Men med tiden behöver material bytas och underhållas och detta har på vissa håll uteblivit.

Kommentarer

 • Hej och tack för att du ställer en fråga i forumet.

  Din fråga rör det som kallas befolkningsskydd. Här finns mer information om befolkningsskydd. I den bifogade rapporten beskrivs nuläge och bakgrund närmare. Andningsskydd berörs särskilt på sidorna 8-9 och det står att år 2004 fanns det cirka 7,6 miljoner andningsskydd i form av skyddsmasker, skyddsjackor och skyddsväskor.

  Sedan dess har emellertid samtliga dessa skyddstillgångar avvecklats och destruerats. Skydden förlorar med tiden sin skyddsförmåga och avvecklingen har skett i takt med detta, utan att något program för förnyade anskaffningar beslutats.

  Med hopp om fred!

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter
 • Hur länge kan Huddinge t.ex. servera mat i äldreboenden, skolor och förskolor om inga transporter kommer till Huddinge kommun?
 • Hej och tack för din följdfråga.

  Kommunen har lösningar för att servera mat en viss tid om de vanliga leveranserna inte fungerar. Vi har ett riktmärke utifrån Länsstyrelsen i Stockholms läns strategi för utveckling av det civila försvaret 2019-2020 att skapa en beredskap för sju dagar för verksamheter och områden som krävs vid krig.

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.