Blir det busslinje i Högmora

Jag skriver angående busskoppling til Norra Högmora. Jag märker att enligt detaljplan, det kommer dröjer tills 2027 eller senare innan det finns möjlighet till förbättringar med busskoppling i Norra Högmora.  Som det är just nu, måste man ta bilen för varje liten ärende som ska göras.

Som många andra, jag pendlar in til stan. Just nu har vi 2.7 km til dagis och 1.3 km till närmaste buss hållplats. Vi har två små barn som måste til dagis varje dag. Livspusslet är komplicerat men en busslinje närmare huset skulle förenkla livet betydligt. Dessutom mindre biltrafik på gatan skulle förbättra livskvalitet och säkerhet för många barn i och familjer i Högmora.

 Hur ser det ut i dagsläget?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för ditt inlägg.

  Nedan svar fick jag från en trafikplanerare:

  "Vi har ingen ny information angående busslinje genom Högmora och inte heller någon tidplan för när det skulle kunna ske. Det är i dagsläget för smalt och kuperat för att en buss ska kunna köra genom Högmora (exempelvis från Myrängen till Högmora), och det finns just nu inte heller möjligheter för en buss att åka upp och vända i området."

  Om du har fler frågor och funderingar går det bra att maila till trafik@huddinge.se.

  Önskar dig en fin dag!
  Hiba Servicecenter
 • Tack för svaret.
  RT

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.