Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Blir det busslinje i Högmora

Jag skriver angående busskoppling til Norra Högmora. Jag märker att enligt detaljplan, det kommer dröjer tills 2027 eller senare innan det finns möjlighet till förbättringar med busskoppling i Norra Högmora.  Som det är just nu, måste man ta bilen för varje liten ärende som ska göras.

Som många andra, jag pendlar in til stan. Just nu har vi 2.7 km til dagis och 1.3 km till närmaste buss hållplats. Vi har två små barn som måste til dagis varje dag. Livspusslet är komplicerat men en busslinje närmare huset skulle förenkla livet betydligt. Dessutom mindre biltrafik på gatan skulle förbättra livskvalitet och säkerhet för många barn i och familjer i Högmora.

 Hur ser det ut i dagsläget?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för ditt inlägg.
  Vi har ingen ny information angående busslinje genom Högmora och inte heller någon tidplan för när det skulle kunna ske. Det finns även vissa svårigheter med att dra in en buss vad gäller infrastrukturen.
  Det är i dagsläget för smalt och kuperat för att en buss ska kunna köra genom Högmora (exempelvis från Myrängen till Högmora), och det finns just nu inte heller möjligheter för en buss att åka upp och vända i området.

  Vad gäller trafikering av kollektivtrafik med buss så har kommunen respektive Trafikförvaltningen olika ansvarsområden. Trafikförvaltningens uppdrag är att trafikera med buss och kommunens uppdrag som väghållare är att säkerställa att det finns infrastruktur som går att köra bussen på. Varje år justerar bussoperatörerna (de som kör bussen på uppdrag av Trafikförvaltningen) sina tidtabeller och linjer beroende på efterfrågan inom ramen för sitt avtal. I den processen har vi påtalat behovet av kollektivtrafik genom Högmora, men än så länge är inte invånarantalet tillräckligt stort för att motivera en buss in i området.

  Om du har fler frågor och funderingar går det bra att maila till trafik@huddinge.se.

  Önskar dig en fin dag!
  Inger Servicecenter
  (Uppdaterad )
 • Tack för svaret.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.