Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur ser samarbetet ut angående busslinje 172 (stomnätsplan för Stockholm/Huddinge) -

Ett citat från SLL: Region Stockholm samarbetar med Trafikverket, länets kommuner och berörda trafikoperatörer för att förbättra framkomlighet och punktlighet för länets stombussar.

Jag är nyfiken hur samarbetet ser ut.
Många i Huddinge kommun använder sig dagligen av dessa stombussar, det finns långa protestlistor på nätet  pga av omdragning/inställda hållplatser (tex https://www.skrivunder.com/signatures/stoppahellden/?&start=0 )

Vilka möjligheter har jag som Huddingebo att få information samt påverka?
Mitt barn pendlar dagligen till skola som finns vid en hållplats som eventuellt ska bort.


Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg!

  Själva beslutet är taget i trafiknämnden på Trafikförvaltningen, synpunkter hänvisas i första hand till Trafikförvaltningens kundtjänst.

  Huddinge kommun har deltagit i arbetet för att ta fram bästa möjliga lösningen för invånare, pendlare, snabbare restider och försöka följa de riktlinjer som är framtagna i stomnätsplanen. I stomnätsplanen står det till exempel att det ska vara i genomsnitt 1 km mellan varje hållplatsstopp, vilket inte linje 172 eller 173 lever upp till idag.
  I och med arbetet med handlingsplanen så kommer stombussarna under en provperiod på ett år att göra några färre stopp på sträckor där det idag är väldigt tätt mellan hållplatserna.

  För fler frågor, var god mejla trafik@huddinge.se.

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Vänligen,
  Essan Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.