Till senaste kommentaren

Kan vi få delad faktura för förskoleavgiften ?

Hej! Jag har delad vårdnad med mina barns pappa och vi har dem på halvtid. Just nu får jag fakturan med avgift för fritids och vi brukar reglera det mellan oss men jag undrar om det är möjligt att få varsin faktura med uppdelad avgift. Hälften var alt. inkomstberäknat.

M v h Malin

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga.

  Huddinge kommun kan från och med nu (mars-22) erbjuda delad faktura.
  Ni ansöker om detta i i en e-tjänst "Ansökan om delad faktura".

  Fakturan för avgiften för plats i förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg skickas till barnets folkbokföringsadress och avgiften grundas på hushållets gemensamma avgiftsgrundande inkomst. Vårdnadshavare som bor i olika hushåll kan via denna e-tjänst ansöka om att få fakturan delad på 50% vardera. Då utgår två fakturor som är baserade på inkomsterna i respektive hushåll. Den totala avgiften för platsen kan aldrig överstiga maxtaxa.

  Delad faktura kan inte ansökas om retroaktivt. Fakturan delas mellan hushållen nästkommande månadsskifte efter att ansökan har handlagts. Tänk på att ni behöver ha registrerat er aktuella inkomst hos kommunen för att rätt avgift ska utgå.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning,

  Jonah Servicecenter
  (Uppdaterad )
 • Hej
  Jag har delad vårdnad och bor med sonen i Huddinge kommun. Men pappan bor i Åkersberga. Just nu vi är överens att han ska betala hela fritids fakturan. Får man göra det mvh Sara

 • Hej Sara,

  Vad bra att du ställer frågan som säkert flera undrar över.

  Man kan ha avvikande fakturamottagare, alltså pappan kan få fakturan till sig. Men då behöver vi få det bekräftat av den vårdnadshavaren, pappan, som ska vara mottagare av fakturan.

  Be honom mejla till placeringbuf@huddinge.se där han i mejlet skriver att han vill ha fakturan skickad till sig och vilket barn det gäller.

  Önskar dig en trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.