Avfallshantering Kvarnbergsplan

Vi har nu fått veta att brf Brynjan bestämt sig för att de ska ta bort avfallsstationen som ligger på Kvarnbergsplan bredvid  Norens färg på Runvägen.

Som boende i en annan brf i området tror jag det blir en katastrof att folk längre har möjlighet att slänga plast, papper eller metall ( glas är kvar ) i närheten.

Hur långt är det rimligt att man ska behöva gå med sina sopor ? Alla har inte bil och kan köra iväg med detta. Jämförelsevis har villaägare egna soptunnor framför huset.

Är det rimligt för de äldre och övriga att ha långt till närmaste plast, papper och metallstation ?

Hur kan kommunen bistå området med en ny avfallsstation med rimligt gångavstånd?

Vänlig hälsning

Eva Bengtsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Jag kontaktade Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) och har nu fått svar.

  Förpacknings- och Tidningsinsamlingen äger ingen mark utan samråder med markägare, oftast kommun, om nya platser. Tyvärr finns ingen ersättningsplats för stationen på Runvägen i dagsläget.

  Ni kan själva välja att kontakta FTI för att höra med dem gällande upprättande av miljöstationer i närheten, samt fråga hur deras planer ser ut i närliggande område.

  De flesta föreningar brukar själva på sin egen mark upprätta en egen station där man kan sortera sina sopor. Ett förslag är att ni som är boende i föreningen lägger fram det som ett förslag till styrelsen som får titta upp möjligheterna.

  Vänliga hälsningar,
  Jean Servicecenter
 • Det är otroligt svårt för oss i brf Runan 1 att hitta en plats på vår mark för avfallshantering där en sopbil kan köra in.

  Jag sitter inte i styrelsen men har ställt frågan.

  Var ich slängde sopor vi Björkängshallen i helgen och det var så äckligt - mängder av sopor överallt på marken.

  Så såg det aldrig ut på Runvägen även om den föreningen klagat på hur det sett ut där ibland. Många villaägare kommer ju också i bil och slänger sina sopor där.

  Borta vid Hebas fastigheter bredvid rådsparken är det också sopor över allt.

  Man behöver kunna bo i ett lägenhetsområde utan att ha bil - men ändå kunna slänga sina vardagliga sopor. Så jag hoppas att kommunen kan hjälpa till och hitta mark.

  Kan plats finnas vud Huddingehallen ? Eller bredvid Wallenstam höghuset vid infarten mot förskolan Draken.


  Eva Bengtsson
 • Hej Eva!

  Vi har absolut förståelse för frågan gällande avfallshantering. Som jag skrev tidigare i tråden kan ni ta upp det med styrelsen som får maila till vår mark och exploateringssektion mex@huddinge.se för att ställa frågan om ledig mark i närområdet.

  Vänliga hälsningar,
  Jean Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.