Till senaste kommentaren

Hur ansöker vi till förskolan om vi inte har personnummer ?

Hejsan!
Jag har nya grannar som har barn som behöver söka till förskolan. Jag har försökt hjälpa dem men problemet jag har är att flickorna ännu inte har personnummer - endast samordningsnummer så eservicen funkar inte! Skulle ni kunna hjälpa till med att få in dom i kö?

Kommentarer

 • Hej Elisabeth,

  Vad roligt att höra att du vill hjälpa dina nya grannar.

  Det går utmärkt att ansöka om förskoleplats även om flickorna ännu inte har fått de 4 sista siffrorna. Då skriver du i stället ÅÅMMDDTF88 om det är en flicka och ÅÅMMDDTF99 om det är en pojke.

  Ni använder motsvarande kombination för vårdnadshavarna (föräldrarna) om de inte har de 4 sista siffrorna. Ett exempel för en flicka kan se ut så här: 141201TF88.

  Välkommen med ansökan och hör gärna av dig om du har ytterligare frågor.

  Vänliga hälsningar,

  Huddinge servicecenter
 • Hej!
  Jag har en bekant som flyttade nyss till Sverige . Hennes man är fransk och hennes barn föddes i Frankrike . Föräldrarna har inte varken personnummer eller samordningsnummer . Barnet behöver gå till Dagisen. Finns det nån chans att få plats på dagisen eller inte. barnet har snart fyllt 3 år.
  Tack för hjälpen

 • Hej Zarah,

  Tack för din fråga. Barnet har precis samma rätt till förskoleplats som ett barn med personnummer och samma regler gäller som till exempel att det är garanterat att få en plats inom 4 månader.

  Välkommen att skicka in ansökan !

  Med vänlig hälsning,


  Huddinge servicecenter
 • Tack så mycket för svaret

 • Hur man tackar "ja" till förskoleplats utan e-legitimation? Sökare är flyktingar från Ukraina.
 • Hej och tack för din fråga!

  Då får du skicka ett mejl att du tackar "ja" till placeringbuf@huddinge.se och sedan skicka in inkomsten på en blankett som jag bifogar.

  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.