Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Aktiveringskod för Skola24

Hur skaffar man en aktiveringskod till Skola24 för att kunna logga in och anmäla frånvaro för elev på Huddinge Gymnasium? I papper från skolan nämndes websidan https://service.huddinge.se/Skola24 men den finns inte.

Kommentarer

 • Hej Jörgen,

  Tack för din fråga.

  För att logga in på Skola24 behövs e-legitimation (Mobilt BankID, BankID, lösenordsdosa eller Telia e-leg). Du behöver inte skapa något konto. Vårdnadshavare till elever på gymnasiet samt myndiga elever ansluts automatiskt till systemet. Inloggning sker via huddinge-sso.skola24.se.

  Om du vill använda Skola24-appen kan du aktivera den genom att gå in på länken  huddinge.skola24.se och välja "aktivera konto för Skola24 mobilapp".

  Du hittar även denna information här och hoppas att detta var till hjälp.


  Önskar dig en fin dag!


  Hiba Servicecenter
 • Tack. Kan ni i så fall ändra så att https://service.huddinge.se/MenuGroup2.aspx?searchstring=skola24 pekar på tjänsten https://huddinge-sso.skola24.se/ istället för  https://huddinge.skola24.se/ eftersom den senare bara ger alternativet att logga in med användarnamn/lösenord och aktivera konton på ett sätt ni inte längre använder?
 • Hej Jörgen,

  Absolut, vi ska se över detta så att länken är korrekt i utskicket. Jag har även informerat Huddinge gymnasiet om länken i utskicket.

  Ha en fin dag!
  Hiba Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.