Till senaste kommentaren

Vad kostar en parkeringsanmärkning i Huddinge kommun ?

Om man felparkerar på plats med parkeringsförbud vill jag gärna veta vad boten kostar? Jag fick nu en bot på 900 kr och förut var det billigare.

Kommentarer

 • Hej Sven,
  Välkommen till vårt frågeforum!

  Det är riktigt som du skriver att avgiften för felparkering har höjts från och med 1 januari 2021.
  Följande kostnader gäller på Huddinge kommuns mark:
  • 500 kronor om till exempel din P-biljett inte är synlig eller läsbar och om du parkerat framför en in- och utfart till fastighet.
  • 900 kronor om du till exempel stått längre än 24 timmar på gatan eller parkerat trots P-förbud.
  • 1300 kronor för de grövsta överträdelserna som till exempel om du parkerat på ett övergångställe eller på en parkeringsplats för rörelsehindrad.

  Om ett fordon står felparkerad på kommunal väg, ring QSG Bevaknings kundtjänst på 0774-403 030 eller maila till huddinge@qsg.se. På kvällar och helger tar du kontakt med Polisen på telefon 114 14.

  Med vänlig hälsning,

  Huddinge servicecenter
 • Hej
  Jag fick nyss två P-böter för samma parkering, en kl 21 ,5/5 och en kl 7, 6/6 . Efter branden i p-huset på terapivägen 10, trodde jag det var ok att parkera utanför garrage infarten, som övriga bilar gör, eftersom det inte finns plats nog på gästparkeringen. Det finns ingen aktuell information om vad som gäller! Jag stod på gräset intill infarten tillsammans med andra bilar över natten, och fick då två böter på 900:- varde. Vad gäller?
 • Hej OS,
  Tråkigt att höra att det brunnit i ert garage och att du fått p-böter.

  Det är Huge Bostäder som äger garaget men de äger inte marken runt garaget. Det har gjorts vissa lättnader i området så ni har kanske fått möjlighet att parkera på kommunal mark. Det borde ju ha gått ut information till er och finnas skyltat var det är tillåtet att parkera under tiden reparationen sker.

  Kontakta Huge i frågan:  Observera att det trots rådande omständigheter aldrig är tillåtet att parkera i terräng och på gräsmattor.

  Ha en fint veckoslut!

  Med vänlig hälsning,

  Huddinge servicecenter
 • Hej!!
  Jag bara tycker att man får två böter på 900kr st, det är en tjuv från oss vanliga arbetare som slitar att få mat på boret, jag förståe att ni där uppe har en stor bit av tårta av denna affär .Korruption på lagligt sätt . Men vi ses nästa val Ni får aldrig min RÖST.
 • Hej Hicham,

  Tack för att du skriver till oss,

  Om du har fått en bot har du en möjlighet att överklaga parkeringsanmärkningen om du anser att den är felaktig.

  Har du parkerat på gatumark i Huddinge kommun överklagar du parkeringsanmärkningen hos polismyndigheten. Endast polismyndigheten kan ta bort en parkeringsbot som kommunen har delat ut.

  Har du parkerat på tomtmark till exempel på utomhusparkering, parkeringshus eller garage som inte räknas som allmän plats överklagar du hos förvaltaren. Du hittar information längst ned på din kontrollavgiftsblankett.

  Om du har frågor gällande boten kan du kontakta QSG:s kundtjänst på 0774-403 030 eller maila till huddinge@qsg.se. På kvällar och helger tar du kontakt med Polisen på telefon 114 14.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Jonah Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.