Till senaste kommentaren

SMS Park Tjänst i Huddinge samhällsfastigheter (HUSF)

Hej,

För att använda sig av SMS Park måste man ange sitt personnummer. Detta används så att SMS Park kan söka upp din hemadress och erbjuda 'kundkredit'.

Eftersom jag måste parkera var jag tvungen att anmäla mig till SMS Park tjänsten.

Jag vill inte använda mig av dessa tjänst och ge inte min tillåtelse till SMS Park för att laga mina uppgifter (GDPR). Om jag avregistrerar mig - vad erbjuder Huddinge Kommun för alternativ till betalningsätt? Eller är vi tvungen att använda oss av en privattjänst som lagar kortnummer, personnummer, hemadressen, etc. för att få parkera?

Förresten - hur fungerar detta för folk som vill parkera med inte är bokförd i Sverige som vill parkera? Inte alla har en svensk personnummer.

Kommentarer

 • Hej David,

  Tack för din fråga,

  Huddinge kommun är inte fastighetsägare på de platser som de nya parkeringsreglerna gäller. Det innebär att kommunen som förvaltare inte kan svara på frågor kopplade till betalning eller andra frågor rörande driften.

  Fastighetsägare är Huddinge Samhällsfastigheter AB (HUSF) och du kan kontakta dem på parkeringstillstand@husf.se alternativt via deras Kundtjänst på telefonnummer 08-53532010.

  Ha en trevlig dag!
  Jonah Servicecenter
 • Fast det är Huddinge Kommun som äger detta bolag till 100%.
  Så håller med David om det "orimliga"!
 • Hej Fredrik,

  Det stämmer att Huddinge kommun äger HUSF men det gäller att göra skillnad på kommunen som huvudman och förvaltare. För frågor som är kopplade till kommunen som huvudman (ägare) besvaras dessa av kommunens politiker, i detta fall Malin Danielsson.

  Kommunen som förvaltare är däremot inte ansvarig och har inget ansvar för dessa parkeringsplatser eftersom HUSF är fastighetsägare rent juridiskt sätt. HUSF är därför ansvariga för att driva igenom bestämmelser och åtgärder på sina parkeringsplatser precis som Huddinge kommun ansvarar för de allmänna vägarna i kommunen.

  Då kommunen inte hanterar frågor gällande andras fastigheter kan vi heller inte svara på frågor kring hur HUSF sköter sina parkeringsplatser. Vi kan heller inte svara på några tekniska frågor kring SMS parks tjänster.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar
  Jonah Servicecenter
 • FYI - HUSF har inte svaret på någon mejl jag har skickat sedan SMS Park infördes och jag fick era respons. Behöver jag ringa Malin Danielsson direkt? I så fall - skicka gärna numret.
 • Hej David,

  Precis som vi skrev tidigare så hanterar kommunen inte frågor gällande HUSF samt om hur HUSF sköter sina parkeringsplatser. Vi kan heller inte svara på några tekniska frågor kring SMS parks tjänster. Men däremot kan du höra av dig direkt till Husf:s kundtjänst och kräva att få återkoppling kring din fråga.

  Ha en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar
  Jonah Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.