Till senaste kommentaren

Får jag skjuta luftgevär i naturreservatet i Flemingsberg ?

Hej! Jag heter Daniel och är 15 år gammal. Jag vill gärna köpa ett luftgevär som inte behöver licens men måste först veta vart jag kan skjuta. Jag bor nära naturreservatet i flemingsberg och undrar om man kan skjuta där. Jag kommer självklart följa alla regler som att ha en vuxen som ser över och vara tydlig med att jag skjuter och ha ett kulfång.
Mvh Daniel

Kommentarer

 • Hej Daniel,

  Tack för ditt inlägg!

  De generella reglerna säger att man enbart får skjuta inom inhägnat området. Ett inhägnat område kan vara egen tomt eller annan fastighet där man har tillåtelse att skjuta. Eftersom du är under 18 år måste du även ha en myndig person närvarande.

  Hälsningar,
  Jonah Servicecenter
 • Hej!

  Var kan man läsa de "generella reglerna" för Huddinge kommun? Finns de att ladda ned som pdf t.ex.?

  Med vänliga hälsningar

  Christoffer
 • Hej Christoffer,

  I ordningslagen (1993:1617) 3 kap 6§ står följande:
  "Den som är under 18 år får inte utan tillstånd av Polismyndigheten inom område som omfattas av detaljplan utomhus använda luft- eller fjädervapen med vilka kulor, hagel eller andra projektiler kan skjutas ut. Detsamma gäller utanför sådant område, om inte vapnet används under uppsikt av någon som har fyllt 20 år."

  Det är polisens riktlinjer som vi går efter och jag skulle rekommendera dig att kontakta dem för mer information.

  Hälsningar,

  Jonah Servicecenter
 • Hej!
  Tack för svar! Jag känner till lagen men det lät på din formulering som att ni hade några lokala föreskrifter jag inte kände till. Innan du svarade hittade jag dessa. För den som är intresserad, finns de att läsa här i författningssamlingen 20 § Luft-, fjäder- och paintballvapenLuftvapen, fjädervapen och paintballvapen får inte användas på följande platser: Inom detaljplanelagt område."

  Med vänliga hälsningar
  Christoffer
 • Hej Christoffer,

  Tack för att du återkom med länken till våra lokala föreskrifter.

  Trevlig sommar!

  Jonah Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.