Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

P-avgift "Ett Samhälle För Alla"

Har besökt Servicecenter i Huddinge behövde förnya mitt H-kapptillstånd. Blev helt ställd över hur Huddinge kommun kan godkänna parkeringssystemet som Huge Bostäder tillämpar. " Starta parkeringen SMS.a 6199 regnr + personnummer, till 0700-404040 när du kommer. Jag vill inte skylta med mitt P-nr.
" Avsluta parkeringen till 0700-4404040. när du skall åka.
Jag vet inte ens hur man SMS,ar . Var för skall Huge behöva ha ett så krångligt system, jo för att kunna lura folk at få in p-bot. Varför duger inte en vanlig P-skiva som på andra ställen i Kommunen. Eftersom Huge är så noga med att ta in avgifter för p-kering borde dom titta på vad det är för normer som gäller för H-platser. En H-plats skall ha måtten 5m x 7m för att ge utrymme att komma ur bilen med ev rullstol
för att besöka tex Serviscenter. En Handikappad Person skall också ha tillträde Servicecenter .

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg,

  Jag ställde din fråga vidare till trafik- och landskapssektionen som meddelar att Huge har rätt att införa detta parkeringssystem utan att kontakta Huddinge kommun. Alla synpunkter du har rörande parkeringssystemet samt utrymmet ska du ta med Huge.

  För att undvika sms-betalning går bra att använda sig av en app för att starta och avsluta parkeringen. Denna app kan man ladda ner kostnadsfritt, men förutsätter att man har en smartphone.

  Parkeringen utanför servicecenter har två parkeringsplatser avsedda för rörelsehindrade. Jag har dock ingen information om de uppfyller utrymmeskraven du uppger.

  Önskar dig en fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Tack för ditt svar. Det kan väl inte vara Huges ansvar att ordna handikapplats som stämmer med regler. Huddinge kommun som hyresgäst skall väl kunna kräva av Huge att möjligheten för Alla sina medborgare skall kunna ta sig till verksamhet som kommunen erbjuder, även vi som har ett handikapp ? En handikapplats som är anpassad för en rullstolsburen skall ha måtten 5m x 7 m  ! H-platserna utanför finns ingen möjlighet att använda för en rullstolsburen person. Ta en måttband med dig ut till H-platsen och mät-------. Jag tycker det är Huddinges skyldighet att ordna regel- riktiga  H-platser för sina medborgare. Ställ upp för " ETT SAMHÄLLE FÖR ALLA"
 • Hej Pelle,

  Jag har ställt din fråga vidare till trafik- och landskapssektionen och svaret är att gällande måtten och huruvida de är underdimensionerade är något som styrs av markägaren och bygglovet för fastigheten.

  Självklart bör de mått och krav som bland annat  finns i gällande Vägar och gators utformning (VGU) efterföljas i den mån det är möjligt. Huruvida Huge/HuSF (Huddinge samhällsfastigheter Ab) frångått dessa riktlinjer på mått för RH-platser (Parkeringsplatser reserverade för rörelsehindrade) är utanför vår vetskap.

  Det åligger ändå markägaren att sköta och se till att dessa riktlinjer och krav efterföljs på deras mark. Kommunen har inte makten att gå in och bestämma utformning på annans mark, i detta fall Huge/HuSF.

  Det går bra att kontakta fastighetsägarna:
  Huge
  Telefon: 08-502 360 10    
  Öppettider:
  Mån-ons kl 7.30-16.30
  Tors kl 7.30-18.30
  Fre kl 7.30-12.00

  HuSF 
  Telefon: 08-535 320 10    
  Öppettider:
  Mån-tor kl 7.30-16.30, fre kl 7.30-15.00. (Lunchstängt 11.30-12.30)


  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Jag förstår att kommunen inte kan ändra om dom inte äger marken, men ni kan ställa krav på det ni hyr, eller kolla innan ni gör upp ett avtal att hyra lokal ! Ni har väl ändå ett ansvar mot kommuninnevånarna som inte kan besöka er för det saknas RH-platser. Respektlöst mot handikappade ! Vi har också behov !
  Pelle Svensson
 • Hej,

  Jag har lämnat dina synpunkter till trafik- och landskapssektionen på samhällsbyggnadsavdelningen.

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Hej , tack för ditt svar, men jag börjar tvivla på om det är någon ide' att skriva via servicecenter. Ni svara inte på frågorna och skickar den bara vidare till en avdelning/personer som inte svarar på frågan !
  Har en ny fråga som jag hoppas får ett bra svar på ! Har observerat att ni har lagt ut kablar på visa vägar för att mäta antal bilar och mäta hastigheten. Har i tre års tid påtalat att vägen från Vänplan Fredriksdal ; (Gamla Stockholmsvägen 208- 220 ) som 100 tals skolbarn, (cyklande och gående )passerar dagligen, används som en fart-sträcka för bilister och motorcyklar. Varför gör ni inget åt fartmarodörerna och varför gör ni inga mätningar på den sträckan ??????
  Pelle Svensson
 • Hej,

  Här kan du läsa mer om vilka gator i Huddinge som ska få bland annat fartgupp för att säkra hastigheten under 2019. Jag kan inte se att Gamla Stockholmsvägen finns med så därför har jag ställt din fråga vidare till trafikplanerarna på trafik- och landskapssektionen för att få svar på vilka planer det finns för att få ner hastigheten på den vägen.

  Du kan också lämna önskemål om att säkra hastigheten på en gata. Det gör du via länken ovan.

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Hej,

  Nu har jag fått svar från samhällsbyggnadsavdelningen som meddelar att det utförs mätningar på denna väg 2-3 gånger per år. Ingen åtgärd är planerad just nu för att få ner hastigheten på denna väg. Efterfrågningar av farthinder bedöms av trafikingenjörerna från inkomna önskemål. Registrera gärna ditt önskemål och säkrad hastighet här.

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.