Till senaste kommentaren

Arbetar kommunen med ett nytt gatukostnadsreglemente

Hej,
Arbetar kommunen med nytt förslag till gatukostnadsreglemente i och med prejudicerande fall i hovrätten (se nedan)?

Av största vikt att gatukostnadsreglemente är på plats, så att det inte lägger död hand över kommande utvecklingsområden. 

https://www.mynewsdesk.com/se/centrumforrattvisa/pressreleases/dom-idag-partille-kommun-faells-foer-brott-mot-aeganderaetten-foer-att-ha-tvingat-pensionaer-att-betala-793-961-kr-foer-nya-gator-3093071

Mvh
Kristoffer

Kommentarer

 • Hej Kristoffer,

  Tack för att du ställt frågan i vårt forum.

  Ber om ursäkt att svar har dröjt men här kommer det från vår Mark- och exploateringsavdelning:

  "Kommunen har antagit ett nytt gatukostnadsreglemente som just nu ligger för prövning hos domstol då ärendet är överklagat.

  Den skillnaden som föreligger mellan Huddinge kommuns reglemente och Partilles är att Partille tog ut gatukostnaden för tillkommande fastigheter. Samtidigt som man tog ut gatukostnaden för den befintliga fastigheten. Det innebar alltså att fastighetsägaren fick betala för 4 fastigheter samtidigt.

  Huddinge kommun har i gatukostnadsreglementet det systemet att fastighetsägaren får betala endast för den befintliga fastigheten, för eventuell tillkommande fastighet får vederbörande fastighetsägare betala när en avstyckning sker. Görs ingen avstyckning inom 9 år från det att gatorna inom fördelningsområdet kan användas för sitt ändamål ska fastighetsägaren erlägga betalning för eventuellt tillkommande fastighet som kan bildas av den befintliga fastigheten. I vårt fall kan fastighetsägaren i så fall begära att få en avbetalningsplan när 9 år förflutit."

  Hoppas det besvarade din fråga,

  Ha en trevlig dag!
  Med vänlig hälsning
  Henrik Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.