Till senaste kommentaren

Varför har jag fått SMS och e-post om min inkomst och schema till förskolan?

Hej!
Jag undrar varför ni skickar SMS och mejl till mig? Varför måste lämna in alla dessa uppgifter till förskolan? Ibland vill ni också ha arbetsgivarintyg.
Tacksam för svar

Hälsningar

Kommentarer

 • Hej Sara W,
  Tack för din fråga som många fler än du undrar över.

  För att våra förskolor ska kunna planera arbetet med barnen och medarbetarnas arbetstider på ett bra sätt behöver de ha aktuella uppgifter att utgå ifrån.

  Vår erfarenhet visar att många glömmer bort att meddela när de har fått nytt arbete, blivit arbetslösa eller behöver göra schemaändringar. Därför väljer vi att 1-2 gånger om året påminna alla vårdnadshavare om att meddela eventuella förändringar. För att vi ska kunna ta ut rätt avgift för en förskoleplats behövs aktuella uppgifter.

  Därför är det viktigt att meddela när inkomsten förändras i hushållet. En gång om året jämförs hushållets deklarerade inkomst (från Skatteverket) med de uppgifter som hushållet meddelat oss, så kallad inkomstkontroll. Detta gör vi för att ingen ska betala för mycket eller för lite för förskoleplatsen. De som visar sig ha betalt för mycket får då pengar återbetalda medan de som betalat för lite får betala in det som fattas i efterhand.

  Regelverket för förskolans verksamhet hittar du i Huddinge kommuns författningssamling.

  Hoppas detta var svar på dina frågor annars är du välkommen att kontakta oss igen.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej!
  Om min inkomst till förskolan....
  Hur kan jag skicka information till e-systemet?
 • Hej Baiba,
  Vad bra att du ställer den frågan.

  Du loggar in med ditt mobila bank-ID eller e-legitimation i e-tjänsten som du hittar på www.huddinge.se under e-tjänster och blanketter och välj förskola och sedan:
  • Lägga in och ändra schema, inkomstuppgift, kontaktuppgifter för förskola och familjedaghem
  Där klickar du sedan på ditt namn eller på den person i hushållet som får fakturan och lägger in inkomstuppgifterna. Man kan bara ändra inkomst från och med följande månad, alltså om du ändar i februari ändrar du från och med mars.

  Behöver du ändra något av barnens schema klickar du på barnets namn.

  Lycka till!

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.