Kan jag bygga lekstugan?

Hej! Bor i ett parhus i Högmora. På våra tomter har vi sedan tidigare fått information om att vi får ha friggebod upp till 7,5 kvm (2 x 7,5 då grannen också kan ha en). Nu funderar vi på att köpa en lekstuga till barnen med måtten 124 cm bredd x 158 cm längd och 178 cm höjd. Är det ok för oss att göra det eller är det kört i och med friggeboden? Den lekstugan vi tittat på har inget golv utan ställs på marken men den har väggar och tak. Om vi skulle besluta oss för en annan som har golv, spelar det någon roll?

JT

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för ditt inlägg.

  En lekstuga kan byggas inom ramen för friggebodsreglerna. Om du redan har ett förråd som är 7,5 kvm idag så har du tyvärr redan nyttjat den byggrätten.

  Önskar dig en fin vecka!

  Med vänlig hälsning,
  Josefine Servicecenter
 • Hej igen och tack för svar. Om förrådet är 5 kvm stort, får jag då köpa/bygga en lekstuga på 2,5 kvm?

  MVH
  JT
 • Hej igen,

  Precis, det stämmer.  Med vänlig hälsning,
  Josefine Servicecenter
 • När vi placerar ut lekstuga, ska den då även vara 4 meter från vår granne som bor i den andra delen av parhuset?Vi delar egentligen på en tomt där man byggt ett parhus om jag förstått det rätt.
  JT
 • Hej!

  Jag har stämt av din fråga med en bygglovshandläggare som råder dig att få ett skriftligt medgivande från grannen (som bor i samma parhus som du) om du vill placera lekstugan närmare tomtgränsen än 4,5 meter.

  Här hittar du information från boverket som beskriver definitionen "gräns".

  Önskar dig en fin eftermiddag!

  Med vänlig hälsning,
  Josefine Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.