Till senaste kommentaren

Krävs det bygglov för att sätta in nytt fönster i villa?

Hej! Vi har en villa i Segeltorp, där vi skulle vilja ta upp ett fönster i en av kortsidorna som idag inte har något. Fasaden ligger inskyddsfritt från grannar. Behöver vi ansöka om bygglov för fönstret eller behövs det inte?
Dessutom skulle vi vilja förstora ett fönster på den andra kortsidan. Får man göra det utan lov?

Stig O. Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Stig,

  Att installera ett nytt fönster är ett exempel på en fasadändring som kräver bygglov. Mer information om fasadändringar som kräver bygglov hittar du på vår hemsida. Där finns även en checklista som anger vilka handlingar som behövs vid en sådan bygglovsansökan.

  Det går inte att svara på om en förstoring av fönster kräver bygglov eller inte utan att kontakta bygglovsavdelningen. Där kommer de att bedöma om förändringen avsevärt påverkar byggnadens utseende och därmed kräver bygglov.

  Om byggnaden ligger i ett område som inte har någon detaljplan behöver du inget bygglov för fasadändringarna.

  Du är välkommen att boka tid med en bygglovshandläggare eller maila bygglov@huddinge.se.


  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter
 • Vi bor i en radhus , fönster var ruttnat och kom kalt luft inne behövdes bygg lov att bytta , samma storlek inte mindre eller store behövde bygg lov ?
  Faramarz javanmardi
 • Hej,

  Du behöver söka bygglov om du ändrar befintligt fönster så att husets karaktär förändras, men om du byter ut fönstret mot ett nytt fönster i samma material, färg och storlek behöver du inte söka bygglov. Läs mer om detta på hemsidan under rubriken "Fasad, ändra på en- och tvåbostadshus och tillhörande komplementbyggnader".

  Trevlig helg!

  Med vänlig hälsning
  Agnetha Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.