Till senaste kommentaren

Hur blir schemat vid jobb och studier för barnet på förskolan?

Hej!

Min dotter börjar förskolan nu i februari, det jag undrar är.. Hur ser reglerna ut - jag ska jobba cirka 30 timmar i veckan (med start i februari) plus plugga distans 100% från och med mars. Får dottern gå på förskolan heltid? Jag har sökt tid för 30 timmar i veckan, som jag anser räcker. Men är det OK?

Kommentarer

 • Hej Thea,
  Vad bra att du frågar oss om du är osäker över reglerna.

  I februari får du ha ditt barn den tid du arbetar (cirka 30 timmar) plus resväg till och från arbetet. Från och med mars får du ha ditt barn den tid som krävs för att du ska kunna studera heltid och samtidigt arbeta. Du har även rätt till tid för resväg till eller från arbetet. Så du får försöka göra ett schema som du tror att kommer att fungera för er.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Flyttat hitt.
  Hej! Jag har flyttat i Skogås från sigtuna, jag studera och jobba deltid. Är det möjlighet att få förskolan för mitt barn i början av mars?

 • Hej Hamida,
  Vad roligt att du har valt att flytta till Skogås och Huddinge kommun. Välkommen!

  Jag hoppas att du har gjort en ansökan och att du har angett behovsdatum till början av mars. Vi har en garanti att du ska få en plats senast om 4 månader men om du inte har väntat så länge bör du prata med en handläggare för att se över möjligheterna att hitta en ledig plats i kommunen.

  Handläggarna har telefontid varje helgfri måndag och onsdag mellan kl. 13 och 14 och tisdag och torsdag och tiderna är mellan klockan 10 och 11. Du ringer oss på telefonnummer
  08-535 300 00.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
 • Hej,
  Jag har ingen jobb nu men jag studerar på distans 100% undrar om hur det fungerar med förskolan och nya krona regler
  Oskar edman
 • Hej Oskar och välkommen till frågeforumet!

  Om du studerar heltid har ditt barn rätt till så mycket tid i förskolan som krävs utifrån din studietid plus restid till och från skolan om du inte hade studerat på distans.

  Reglerna som gäller för coronaviruset på kommunens förskolor kan ju ändra ganska snabbt men du får följa löpande information som ges på vår hemsida och även vad som informeras på förskolorna. Ibland är vi tvungna att stänga en förskola för en kortare period till exempel.

  Önskar dig fina vinterdagar!

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.