Till senaste kommentaren

Hur blir barnets schema på förskolan när jag börjar jobba och studera ?

Hej!

Min dotter börjar förskolan nu i februari, det jag undrar är.. Hur ser reglerna ut - jag ska jobba cirka 30 timmar i veckan (med start i februari) plus plugga distans 100% från och med mars. Får dottern gå på förskolan heltid? Jag har sökt tid för 30 timmar i veckan, som jag anser räcker. Men är det OK?

Kommentarer

 • Hej Thea,
  Vad bra att du frågar oss om du är osäker över reglerna.

  I februari får du ha ditt barn den tid du arbetar (cirka 30 timmar) plus resväg till och från arbetet. Från och med mars får du ha ditt barn den tid som krävs för att du ska kunna studera heltid och samtidigt arbeta. Du har även rätt till tid för resväg till eller från arbetet. Så du får försöka göra ett schema som du tror att kommer att fungera för er.

  Med vänlig hälsning,

  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )
 • Flyttat hitt.
  Hej! Jag har flyttat i Skogås från sigtuna, jag studera och jobba deltid. Är det möjlighet att få förskolan för mitt barn i början av mars?

 • Hej Hamida,
  Vad roligt att du har valt att flytta till Skogås och Huddinge kommun. Välkommen!

  Jag hoppas att du har gjort en ansökan och att du har angett behovsdatum till början av mars. Vi har en garanti att du ska få en plats senast om 4 månader men om du inte har väntat så länge bör du prata med en handläggare för att se över möjligheterna att hitta en ledig plats i kommunen.

  Handläggarna har telefontid varje helgfri måndag mellan kl. 13 och 14 och tisdag och torsdag mellan klockan 10 och 11. Du ringer oss på telefonnummer 08-535 300 00.

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.