Till senaste kommentaren

Får man skjuta upp fyrverkerier 2019?

Får man köpa och skjuta upp fyrverkerier i år? Enligt vissa källor jag läst så krävs det tillstånd av polisen, andra säger att det är upp till kommunen och andra säger att man ska följa MSB bestämmelser. Hur ligger det till egentligen? Får jag köpa fyrverkerier och skjuta upp dom från ett ställe där det inte finns bebyggelse?
Terence Cornwell Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Terence!

  Tack för din fråga.

  När det gäller fyrverkerier och kommunen:

  I Huddinge kommun finns det endast reglerat att man INTE får använda pyrotekniska varor (fyrverkerier) närmare än 100 meter ifrån Huddinge sjukhus, Björnkulla vårdhem, Stortorps sjukhem, Stortorps konvalescenthem, Långsjöbo, Segeltorps servicehus, Kullagårdens äldreboende, Sjödalens sjukhem, Tallgården och Rosendalsgården. Detta kan du läsa i §19 i Huddinge kommuns lokala ordningsföreskrifter.
  I övrigt finns det inga bestämmelser.

  När det gäller polisen/rättsväsendet:
  Här kan man läsa mer på Polisens hemsida

  Enligt lag är det förbjudet att skjuta raketer på ett olämpligt sätt eller mot en person, då är det ett brott och man riskerar att dömas för ofredande, misshandel eller grov misshandel.

  I övrigt behöver man även läsa sig in på vad som gäller hos MSB där det finns nya regler sedan 1 Juni 2019, gällande raket med styrpinne.

  Hoppas att detta var svar på din fråga.

  Med vänlig hälsning

  Jean Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.