Till senaste kommentaren

Får vi leka på gården när förskolan är stängd ?

Hej!

Vi är en grupp föräldrar till barn som går på en kommunal förskola i Huddinge. Vi tänkte ha en familjeträff då förskolan är stängd på helgen, där familjer och barn kan leka och umgås. En av de mer framträdande pedagogerna på förskolan menade att det var förbjudet att vara på förskolans mark då den är stängd. Är det verkligen så? Kommunal mark ska väl vara tillgänglig för alla?

Med hälsningar,

Kommentarer

 • Hej Sofia och välkommen till vårt frågeforum!

  Du skriver att förskolan är kommunal och då är det Huddinge samhällsfastigheter som är fastighetsägare och det är ett kommunalt bolag. Således är det inte förbjudet att vistas på förskolans gård då förskolan är stängd.

  Det som kan göra pedagogernas svar förståeligt är att det på vissa förskolors gårdar görs besök av personer som inte leker eller umgås utan använder platsen på annat sätt med nedskräpning och i vissa fall orsakar skadegörelse som följd.

  Jag ser inget hinder i att ni föräldrar och barn träffas på förskolan mer än några saker som att ni meddelar förskolan om när och ser till att ni lämnar gården i det skick den var innan.

  Med hopp att ni får en trevlig samvaro med föräldrar och barn.

  Med vänlig hälsning,
  Huddinge servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.