Till senaste kommentaren

Får jag tälta i naturreservaten och fiska i Gömmaren ?

Hej!
Jag undrar om vad ni har för bestämmelser för tältning i naturreservat. Får man tälta en natt i till exempel Paradiset eller Gömmarens naturreservat? Jag har hört att man måste ha fiskekort för att fiska i Gömmaren, är det så?

Mvh Daniel

Kommentarer

 • Hej Daniel och välkommen till vårt frågeforum.

  Vilka bra frågor du ställer eftersom många är intresserade av att besöka och eventuellt tälta i våra naturreservat.

  Tältning i Paradiset

  Jag har ställt frågan till naturvårdsavdelningen som svarar att det enligt vår allemansrätt är tillåtet att tälta något enstaka dygn (ett dygn eller maximalt två) i Paradisets naturreservat, så länge växtlighet inte förstörs . Det är inte tillåtet att tälta på jordbruksmark eller på slåtterängar.

  Du kan läsa mer om de föreskrifter som gäller i naturreservatet.

  Tältning i Gömmarens naturreservat

  Vad gäller tältning gäller samma sak ett - två dygn utan särskilt tillstånd. Överskrider tältningsperioden två nätter anses det vara olovlig bosättning. Särskilt tillstånd kan exempelvis beviljas för scoutläger eller andra dylika tillställningar. Vill man vistas i Gömmarens naturreservat (eller något annat reservat) en längre tid bör man skicka in en skriftlig ansökan till:
  Naturvårdsenheten
  Huddinge kommun
  141 85 Huddinge.

  Mer allmän information om Gömmarens naturreservat hittar du på vår hemsida och reglerna finns att läsa i ordningsföreskrifterna.


  Kort om regler kring fiske i Gömmarens naturreservat

  Det stämmer att fiske utan fiskekort i Gömmaren är förbjudet. Är man intresserad av att fiska i Gömmaren finns fiskekort att köpa hos Långsjö-Gömmarens Fiskevårdsförening. Sportfiskarnas fiskekort gäller alltså inte här. Fisketillsynsmännen ansvarar för kontrollen av giltiga fiskekort. Notera att sjön under vissa perioder är helt stängd för fiske, även med fiskekort. Information om detta ska finnas utsatt runt sjön.

  Hoppas att du får trevliga vistelser i våra naturreservat.


  Med vänliga hälsningar,

  Huddinge servicecenter
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.