Corona och pollensäsong

Hej, förra året var äldsta barnet påverkat av pollen (snuvig och nysningar) mellan mars/april och midsommar trots medicinering. Det är rimligt att tro att liknande kommer att uppstå i år. Hur hanterar vi det? Som riktlinjerna är nu så ska han hållas hemma. Hur får vi till en bra inlärning under så lång tid? Vi är inte pedagoger. Ska lärarna åläggas att göra planering även för vårt barn (som säkert inte är ensamt)? Detta bör lyftas snarast då pollensäsongen i Stockholm snart är här.

Kommentarer

 • Hej Sara,
  Tack för dina frågor.
  Det är mycket troligt att det blir liknande bekymmer i år. Vi kan inte ge dig några medicinska råd utan du kan kontakta 1177 för mer information. Därefter får du prata med rektor och lärare på skolan om hur inlärningen ska gå till.

  Med vänlig hälsning,

  Susanne Servicecenter
 • Hej, jag var kanske otydlig i min frågeställning men jag undrade egentligen om detta diskuteras centralt för Huddinges skolor? Det är ju inte bara vårt barn som påverkas av pollensäsongen därför borde det finnas en gemensam linje i Huddinges skolor. (Jag efterfrågar inte medicinska råd).
  mvh Sara
  Sara
 • Hej igen Sara och tack för ditt förtydligande.

  Jag ber om ursäkt att svaret dröjt. Känner du igen ditt barns besvär som pollenallergi (barnet har haft allergi tidigare år med klassisk rinnsnuva eller täppa, kliande ögon etcetera) och det hjälper med allergibehandling är hen välkommet till förskolan eller skolan.

  Om man som i ert fall har barn som har symtom trots medicinering så ska hen vara hemma, eftersom skolan inte har medicinsk kompetens och därmed inte möjlighet att avgöra om det är pollen eller coronaviruset som orsakar symtomen.

  Finns det skäl att tro att ert barn blir hemma under en längre tid tar ni kontakt med skolan som ger hemuppgifter (analogt eller digitalt) som ert barn kan jobba med.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.