Till senaste kommentaren

Vad byggs vid Katrinebergsvägen?

Hej! Vad är det för något som byggs på Katrinebergsvägen på vänster sida efter Kästa skola om man kör mot Tullinge? Mvh, Suzanne

Kommentarer

 • Hej Suzanne,

  Tack för ditt inlägg på Huddinge Kommuns frågeforum.

  Huddinge Samhällsfastigheter arrenderar tre tomter av Huddinge kommun i Kästa, nära korsningen Resedavägen/Katrinebergsvägen. På tomterna kommer Huddinge Samhällsfastigheter att uppföra 58 stycken tillfälliga modulbostäder. Byggnationen har påbörjats och förväntas bli klar årsskiftet 2019/2020.   Tack för att du skrev till oss och vi önskar dig en trevlig midsommar!

  Vänliga hälsningar

  Jonah Servicecenter
 • Hej,
  Några följdfrågor:
  Vad menas med tillfälliga, vilket datum tas de bort?
  Vilken funktion har de?

  Mvh
  Peter Hagnäs
 • Hej.
  Önskar ett förtydligande kring vad dessa tillfälliga modulbostäder, enligt ovanstående, är avsedda för.

 • Hej Johanna och Peter,

  Tack för att ni skriver i vårt forum.

  Vi kommer att kontakta alla berörda avdelningar angående era önskemål kring förtydligandet samt följdfrågorna. Vi kommer att återkoppla till er så fort vi får svar.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Vänliga hälsningar
  Jonah Servicecenter
 • Undrar bara om det blir någe flyktingsbostäder?
 • Hej Johanna, Peter och Niko,

  Tack för ert intresse i denna tråd.

  Jag har varit i kontakt med berörda avdelningar och fått följande svar:
  I första hand kommer modulbostäderna att vara bostäder åt nyanlända och ifall detta behov avtar kommer lägenheterna nyttjas som studentbostäder.

  Att modulerna är tillfälliga följer av att de har tidsbegränsade bygglov som gäller i 5 år. Arrendeavtalet med Huddinge Samhällsfastigheter sträcker sig till 2023-09-01 i dagsläget. Dessa tidsbegränsade bygglov kan sedan förlängas upp till max 15 år totalt med tidsbegränsade bygglov.

  Anledningen till att man inte valt en mer permanent lösning och ett längre arrendeavtal på platsen beror på att ett av Spårväg Syds sträckningsalternativ ligger precis vid Katrinebergsvägen. Ifall modulbostäderna kommer att behövas tas bort från platsen på grund av Spårväg Syd kan dessa enkelt flyttas till annan plats och återanvändas.

  Ha en fin sommar!

  Vänliga hälsningar
  Jonah Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.