Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Båtplats i Drevviken önskas

Hej!
Jag bor i drevviksstrand och skulle gärna vilja ha en liten roddbåt så att man kan ta sig ut på sjön. Jag vet att det ligger vissa små båtar längs med kanten på drevviken. Är det ok att ha en roddbåt där eller behöver man någon form av tillstånd? Och i så fall, hur går man tillväga?

Jag såg att det fanns förslag till en brygga vid badudden (den ligger nära oss) men hur kan man lägga sig som intresserad av plats där som privatperson?

Tacksam för svar
​Med vänlig hälsning, Emilie

Kommentarer

 • Hejsan Emilie,

  Tack för ditt inlägg.

  Det är inte tillåtet att ha sin småbåt längs med strandkanten. Det pågår ett arbete med att utreda möjligheterna för gemensamma bryggor som sköts av föreningar (som består av privatpersoner) för att möjliggöra båtliv.

  Kontaktuppgifter till föreningar som är verksamma i området hittar du på sista sidan i detta dokument om båtbryggor i Drevviken.

  Hör gärna av dig till oss igen om du har fler frågor.

  Vänliga hälsningar,
  Henrik Servicecenter
 • Hej

  Jag bor nära sjön trehörningen och undrar om man kan ha en liten roddbåt liggande vid stranden(ligger en del båtar där redan) eller ej.
  Har ni planer för någon brygga?

  Med vänlig hälsning Fredrik
 • Hej Fredrik,

  Tack för ditt inlägg på Huddinge kommuns frågeforum,

  Ber om ursäkt att svar har dröjt men här är svar från vår Mark- och exploateringsavdelning:

  "Svaret är dessvärre nej, kommunen tillåter inte privatpersoner att förvara sina båtar på allmän plats. De båtar som redan ligger där är där olovligen och riskerar att tas bort. Det finns i dagsläget inga planer på en brygga, men om det skulle bli aktuellt upplåter vi generellt bara plats för brygga till föreningar så att alla båtar samlas på ett ställe."

  Ha en trevlig dag!
  Med vänliga hälsningar
  Henrik Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.