Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Dött rådjur på tomten

Har ett dött rådjur på tomten,
Vem tar bort??
Är det jag som måste ta hand om den eller någon annan?

Kommentarer

 • Hej Kristian!

  På din egen tomt måste du själv ansvara för att det döda rådjuret plockas bort. Om du inte löst problemet i helgen kan du ringa till oss på servicecenter så kan vi tipsa dig om telefonnummer du kan ringa.

  Hälsningar

 • Vi har också fått ett dött rådjur på vår tomt idag. De är för många. Ingen vill hämta bort kadavret. Har stugan i Tyresö Brevik. Hjälp

 • Hej,

  Hänvisar dig till ovan information kring döda vilda djur på egen tomt!

  Du ansvar för det döda rådjuret på din egna tomt, du kan alltid kontakta din egen kommun för att ställa frågan om det lokala jaktlaget om de kan hjälpa dig med rådjuret.

  Hoppas det löser sig!

  Med vänliga hälsningar

 • Hej!
  Vad är det som ligger till grund för fastighetsägarens ansvar för det döda djuret? Vilka lagregleringar är det som gäller?

  Tacksam för svar!

 • Enklast måste väl ändå att kontakta kommunens naturvårdsavdelning, trafikskadat vilt ges ju till Gladös rovfåglar.

 • Hej,

  Tack för frågan!

  Dött vilt tillfaller markägaren, men som tidigare information i ovan svar så kan man kontakta kommunens jaktlag för eventuell hjälp med det döda djuret.

  Gällande lagregleringar så hänvisar vi till Länsstyrelsen för mer information, http://www.lansstyrelsen.se/stockholm/Sv/djur-o...
  och Naturvårdsverket , http://www.naturvardsverket.se/

  Trevlig helg!

 • Vem kontaktar man för att få bortskjutning av rådjur på tomten. Vi har 5-6 st på vår tomt som korsar och springer på Essvägen titt och tätt.
 • Har ni slutat med avskjutningar av rådjur? Det har gjorts tidigare år med gott resultat men nu är rådjursstammen för stor och dessutom nästan tam. Detta gör att de blivit närgångna och rör sig nära bostadshusen och ute på våra vägar. Som alltid lagom är bäst!

  Med vänlig hälsning
  Per Pettersson, Stortorp
 • Hej Per,

  Har fått återkoppling på din fråga från berörd avdelning som svarar,
  Kommunen bedriver skyddsjakt framförallt på rådjur i kommunen under december-februari månad (dispens på rådjursjakt februari månad ut beslutat av Länsstyrelsen).

  Det gäller kommunens grönytor inom detaljplanelagt område.
  Främsta skälet är att balansera viltstammarna så att de inte blir för många, inom en begränsad yta.

  Rådjuren är ett värddjur för fästingproblematiken ytterligare ett skäl att minska på rådjurstammarna, betesskador samt en stor mängd viltolyckor i Huddinge kommun relaterade till rådjur.

  Ha en trevlig helg!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.