Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilka ansvarar för att bötfälla felparkerade fordon på Springarvägen?

Hej!

Jag skulle vilja ha uppgifter till bolaget som ansvarar för bötfällande utav felparkerade bilar på Springarvägen.

Bilar står över EN VECKA på 24 timmars parkeringen och klarar sig från böter. Inte Okej ! Men att lappa någon som i sista utväg har ställt sig på gatan går självklart bra att ge en ostskiva direkt på vindrutan.

Jag kan inte vara ensam om att vara irriterad på detta?
Söker därför ett nummer jag kan ringa och få svar på tal.

Mvh
Medina

Kommentarer

 • Hej Medina,

  Tack för att du skriver till oss.

  På Springarvägen är det kommunens trafikövervakare som ansvarar för att bötfälla felparkerade fordon, läs gärna Huddinge kommuns lokala trafikföreskrifter om förbud att parkera inom ett område på springarvägen.

  24 timmarsregeln gäller måndag till fredag. På lördag, söndag, helgdagar och dag före helgdagar får du parkera under obegränsad tid.

  Du kan felanmäla via ett formulär här på hemsidan eller via en mobil app .
  Använd gärna GPS-positioneringen i formuläret om du använder din mobiltelefon för att göra en felanmälan.
  Förutom formulär eller app kan du göra din felanmälan på telefon.
  Kontakta Huddinge servicecenter på 08-535 300 00. Hit ringer du även för akuta ärenden efter kontorstid.

  Ha en fortsatt trevlig dag.

  Hälsningar,
  Sami
 • Hej Medina,
  Jag förstår din frustration över att Huddinge kommun är så snabb med sina böter. Springarvägen fungerar som en mjölkko för kommunen och dem blir helt till sig när dem får möjligheten att botfälla.
  Nu är jag en person som har sin bil parkerade på mitten och jag fick en bot igår - jag antar tack vare dig.
  Här är kommunens svar när jag bestred boten igår.

  Tack för ditt mejl. Det stämmer att vi varit på parkeringen på Springarvägen och rapporterat de bilar som stått parkerade längre än 24 timmar. Detta pga klagomål som inkommit till kommunen gällande just den parkeringen och långtidsuppställda fordon.

  Så tack! 450kr är inte lite. Du märker, kommunen blev helt till sig när dem andades att det fanns folk dem kan mjölka på pengar och agerade direkt.

  Jag har möjlighet att ta tåget till och från jobbet och använder bilen i genomsnitt 1,5 gånger om veckan. Resten av tiden står den parkerade. From nu så verkar det vara så att jag varenda morgon kommer att behöva starta bilen och flytta den till en annan parkeringsplats. Det är inte ok.
  Jag förstår verkligen din frustration! Jag känner frustrationen varenda gång när jag har ett ärende där jag behöver åka bil på eftermiddagen, då jag vet att det inte kommer att finnas lediga parkeringsplaster.
  Men här måste vi skylla på kommunen som tog bort existerande parkeringsplatser! Det  finns plats för bilar nästan hela vägen längs Norströmsvägen och även på backen upp på Springarvägen finns det plats för parkerande bilar utan att dem tar bort plats från förbi körande lastbilar.
  Jag tycker inte att det är okej att låter sin frustration gå över på människor som aktivt väljer (och kan väljer) att inte ta sin bil till jobbet.
  Hälsning,
  Silvia

  Silvia
 • Hej Silvia, och jättetråkigt att du har fått konsekvenser för att inte följa lagen. Ännu tråkigare att du har gjort valet att ha bil och behöva ta ansvar över den.

  Varför är du mer värd att få stå längre på en 24 h-parkering än andra? Varför ska bara ett fåtal utav alla boende på Springarvägen lyda lagen och förflytta sin bil? Du väljer aktivt att inte flytta din bil.

  Jag jobbar också i stan men jag flyttar min bil ändå, även omkring Hästbacken!

  450:- är billigt för en långtidsparkering. Det kan betalas med ditt kontokort som jag hittade på grusparkeringen och lämnade i ditt dörrinkast i början utav veckan.

  Mvh

  Medina
 • Tack för kortet. Det var snällt av dig.

  Silvia
 • Direktkontaktuppgifter till  kommunens trafikövervakare tack.
  Jag lăg hemma tvă dagar I influensa och st inte parkerad olämpligt, räddningstjänst mfl kom fram.
  Jag kommer ut  och har tvă 700kr bötes-
  lappar pă varandra. Rimligt att kommunen hatar sina bilister ??
  John Welander
 • Hej John,

  Tråkigt att du har varit sjuk!

  Om du anser att dina böter är felaktiga behöver du överklaga dem hos polisen. Bara polisen kan ändra eller ta bort en bot som kommunen har delat ut.  På baksidan av boten står det hur man går till väga. Det finnas även en förklaring till varför du fått boten, till exempel om man stått parkerad i terräng.

  Generellt har kommunen 24-timmarsregeln, den gäller på allmän gata eller väg under måndag till fredag. Den innebär att du inte får parkera längre än 24 timmar i följd på vardagar. På lördag, söndag, helgdagar och dag före helgdagar får du parkera under obegränsad tid.

  Hoppas att du har kryat på dig!
  Sofie Servicecenter
 • Hej.
  Jag har en fråga beträffande parkering på Dalhemsvägen som löper utanför Friskt&Svettis, parkering är ett ständigt problem.
  Igår fick jag P-bot. Jag tänker inte klaga på den.
  Däremot undrar jag över rimligheten av att tillåta parkering på halva vägsträckan utanför Friskis, men inte den bortre delen där jag parkerade. Gränsen markeras av en flyttbar P-förbudsskylt som dessutom var svår att se på grund av blötsnö som klibbat fast på skylten.
  Jag parkerade på höger sida bortanför skylten längs med staketet, där bilar "alltid" brukar stå och hindrade alltså inte någon in- eller utfart från någon av arbetsplatserna som dessutom var nedsläckta.
  I torsdags förra veckan parkerade jag på samma ställe tillsammans med väldigt många andra så hela Dalhemsvägen och alla andra vägar i närheten var sprängfyllda med parkerade bilar.
  Blev det för mycket då så att ni nu har tagit det djärva greppet att bära ut och placera en flyttbar P-förbudsskylt för att dryga ut kommunkassan?
  Parkering på Dalhemsvägens högra sida utanför staketen på kvällstid kan inte störa någon. Nu smälter ju snöresterna också och de har verkligen stört, men snön har väl inte bidragit till några skatteinkomster, därför är ju bilar tacksamma skattekällor.
  Hans Sandqvist
 • Hej,

  Tack för ditt inlägg!

  Jag har vidarebefordrat dina undringar till berörd avdelning. Återkommer så snart vi fått svar.

  Trevlig kväll!
  Sofie Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.