Vem kontaktar jag för frågor om bygglov?


🏡 På huddinge.se kan du hitta information om när du behöver bygglov och hur du gör för att ansöka om bygglov eller göra en anmälan om åtgärd.

🔨 Du kan även ta del av bra tips inför en kommande ansökan och få hjälp att reda ut vissa begrepp som kan kännas krångliga i bygglovsprocessen.

📄 På webbplatsen hittar du även information om olika kostnader för bygglov. Du kan också ta del av ritningar vårt bygglovsarkiv och begära ut handlingar i pågående bygglovsärenden. Du även möjlighet att följa och ta del av handlingar i pågående OVK-, tillsyn- och byggärenden.

❓ Om informationen på webbplatsen inte ger svar på just din fråga är du välkommen att mejla frågan, tillsammans med din adress eller fastighetsbeteckning, till oss på servicecenter@huddinge.se

✔️ Vi hjälper dig att undersöka grundförutsättningarna inför ett planerat byggprojekt genom att bland annat titta i detaljplanen för fastigheten. Frågan om vad som kräver lov eller inte beror oftast på vad som står i detaljplanen.

📆 Om ditt ärende visar sig vara komplext eller kräver ytterligare insyn av sakkunnig kan Servicecenter be dig boka ett personligt möte med en bygglovshandläggare för rådgivning. Under mötet får ni möjlighet att titta lite närmare på förutsättningarna inför ditt kommande byggprojekt.

📧 När du redan har ett pågående bygglovsärende och behöver komma i kontakt med din bygglovshandläggare når du dem via mejl istället. Du kan även logga in och se handlingar i ditt ärende 👇

 Mina byggärenden

📌Har du skickat in handlingar kommer din bygglovshandläggare höra av sig till dig när de är granskade. Du kan inte få svar gällande handlingarna innan den granskningen är gjord.

Huddinge servicecenter (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.