Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Placering av gatlykta på ny cykelväg vid Åvägen

Hej!

Vem är ansvarig för den vansinniga placeringen av gatlyktan på den NYA cykelvägen på Åvägen? Se inlägg på Facebook här: https://www.facebook.com/groups/903238076398113/


Kommentarer

 • Var förbi där med cykeln kl 04.00 idag,och det fanns ingen fungerande belysning i stolpen.vilket gör det ännu mera farligt.
 • Hej Johan och Anders,

  Tack för att ni hör av er om lyktstolpen. Det är många som har haft frågor om stolpen de senaste dagarna.

  Placeringen av lyktstolpen är felaktig och den kommer att flyttas. Lyktstolpen hamnade tyvärr mitt i cykelbanan efter att banan nyligen breddades (stolpen stod tidigare intill trottoarkanten).
   
  Entreprenören tog ner stolpen, som i projekteringen skulle vara kvar, bara för att underlätta arbetet med den nya kantstenslinjen som flyttades ut i Åvägen.Fundamentet har varit där men med en reflexskärm stående som markering ovanpå. När målningen gjordes och stolpen kom på plats i förra veckans tisdag och onsdag såg vi också (i fredags) på belysningsbesiktningen att det blir trångt och att stolpen inte står bra.

  Det är just sådant här som vi inte vill att ska hända men nu kommer vi att märka ut stolpen extra tills vi flyttar den efter julhelgerna. När vi har handlat upp projektering för detta projekt så ska just detta vara godkänt och dubbelkollat från vår projektör. Men någonstans har de missat måtten annars hade vi tidigt sagt att de skulle byta alternativt flytta stolparna som vi gjorde i korsningen Åvägen och Vänhemsvägen. Arbetet med cykelbanan är dock inte klart och slutbesiktigat av kommunen. Stolpen kommer att flyttas. Med andra ord håller vi nu på att göra om och göra rätt.

  Fram till att stolpen flyttas så kommer kommunen att sätta upp reflexer på stolpen så att den blir synlig för att ingen ska skada sig. Hoppas ni har förståelse för detta och vi ska åtgärda detta så alla blir nöjda.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.